Voileivästä saa maistuvan ilman tönkkösuolausta ja kovaa rasvaa. Katso mitä kaikkea leivälle kannattaa kasata.

  1. VALITSE VÄHÄSUOLAINEN VAIHTOEHTO. Voileipä on suurimpia piilosuolan lähteitämme. Valitse siis vähäsuolaisia tuotteita ja etsi paketeista Sydänmerkkiä. Leivälle voi myös paistaa ja maustaa itse kanaa, kalaa tai tofua, ja siten vähentää suolaa.
  2. VÄLTÄ TYYDYTTYNYTTÄ RASVAA. Liha- ja juustovalmisteissa voi olla yllättävän paljon kovaa rasvaa. Täyslihavalmisteet ja niistä varsinkin kalkkuna- ja broilerileikkeleet sisältävät vähemmän terveydelle haitallista tyydyttynyttä rasvaa.
  3. LADO RUNSAASTI KASVIKSIA. Monipuolisuus kannattaa tässäkin. Kokeile leivällä itsellesi uusia kasviksia. Täydennä leipäateriaa välillä hedelmällä tai maustamattomalla rahkalla tai jogurtilla sekä marjoilla.

Lisää näitä, jos kaipaat runsaasti päällisiä

  •  avokado
  •  paprikat
  •  fenkoli
  •  herkkusieni
  •  hummus tai muu kikhernetahna
  •  idut
  •  lisukesalaatin jämät
  •  paahdettu munakoiso tai maa-artisokka
  •  pikkelöidyt kasvikset
  •  tahini
  •  tofu
  •  tomaatti
  •  yrtit

Asiantuntija: Mikko Rinta, johtava ravitsemusterapeutti, Terveystalo.

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla