Olen liki kuusikymppinen nainen. Asun kaukana Helsingistä, ja minulla on mahdollisuus käydä siellä noin kerran tai pari vuodessa. Haluaisin mahdollisimman tehokkaan, ihon kuntoa ja kiinteyttä parantavan, nuorentavan hoidon. Ei haittaisi, vaikka hoito auttaisi myös roikkuviin leukapieliin ja ihon värivirheisiin. Mikä moninaisesta hoitotarjonnasta olisi järkevin ja tehokkain ikämuutosten ja repsahtamisen korjaamiseen. Olen käynyt tähän asti laserhoidossa kerran vuodessa. Onko parempia vaihtoehtoja?
Paranemisajalla on myös merkitystä, sillä työni puolesta en pysty ottamaan vapaapäiviä, joten toipuminen onnistuisi parhaiten vain kesä- tai joululomalla. Tarvitseeko Intracelhoito toipumisaikaa?
 
Vaikka matkaa olisikin, kannattaa kuitenkin ensiksi tehdä hoitosuunnitelma esteettisiin hoitoihin perehtyneen lääkärin vastaanotolla, sillä hoitovaihtoehtoja on useita.

Laserhionta ei todennäköisesti ole teille ensijainen valinta. Kuoriva fraktionaalinen lasehoito vaatii aina varsin häiritsevän toipumisajan eikä sovellu ihoa polttavana ja jäykistävänä säännölliseen ryppyjen hoitoon. Toistuvaan laserhiontaan liittyy usein myös pysyviä värivirheitä, pigmentti- ja verisuonimuutoksia. Monet kevyemmät ei-kuorivat laserhoidot vuorostaan eivät enää riitä, sillä 60-vuotiaan iho on yleensä jo enemmän löystynyt.

Erityisesti jo roikkuville alueille pinnalliset hoidot eivät enää riitä. Usein ihon kiinteyttämisen lisäksi täytyy tukea ja palauttaa myös ihon alla olevia kudoksia, mikä on mahdollista myös ilman leikkausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Intracel radiofrekvenssi-neulashoidossa hoito kohdennetaan neulojen avulla ihon eri kerroksiin eikä ihon pintaa polteta. Hoito tehdään voidepuudutuksessa, mutta ei juuri vaadi toipumista. Samana päivänä on lievää punoitusta, seuraavana päivänä punoitusta on hieman enemmän. Meikkiä voidaan käyttää jo 12 tunnin kuluttua, silloin voi myös mennä uimaan ja urheilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Se on viime kädessä jokaisen oma asia, mitä haluaa tehdä kasvoilleen, kuitenkin pitää muistaa, että ihminen vanhettuu myös vartalosta ja käsistä, ei riitä että pelkästään kasvoja kirirstellään tai piikitellään. Itse en ole käynyt kuin muutaman kerran kosmetologilla ja olen kohta 60, ihoni ei pahemmin roiku, voi olla osin geeneistäkin, mutta teen myös kasvolihasjumppaa ja juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, lisäksi ulkoilen. Toki ryppyjäkin on tullut, etenkin silmien seudulle, mutta saahan jotain elämän jälkiä näkyäkin. Unta saisi olla enemmän, mutta kun on kipuja aika paljon, yöuni on katkonaista. Iloinen ilme ja positiivinen asenne ja vähän huulipunaa piristää jo kummasti. Olen käynyt läpi vaikeita leikkauksia ja silti yritän aina etsiä positiivisia asioita elämässä. Radiofrekvenssihoidosta olen kuullut pelkkää hyvää.

Anneli

Sisältö jatkuu mainoksen alla