Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minkälaisia ovat tehokkaimmat ihonhoitotuotteet ja -kapselit ikääntyvälle iholle? Itse käytän Avitcid-voidetta, jonka olen havainnut hyväksi. Sisäisesti olen käyttänyt Imedeen-tuotteita.

Ihonhoitotuotteita on tarjolla laaja valikoima ja ne valitaan iän, ihotyypin ja mahdollisten erityistarpeiden mukaan. Kuiva iho tarvitsee täyteläisempiä voiteita ja rasvainen iho kevyempiä voiteita.

Anti-age-voiteet eivät estä ikääntymismuutoksia eivätkä yksinään riitä ehkäisemään ryppyjen kehittymistä, mutta ne parantavat ihon kosteustasapainoa ja kuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aurinkosuojavoiteet vähentävät UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia. Pigmenttimuutoksiin käytetään väriä tasoittavia ja ihoa heleyttäviä tuotteita.
Käyttämäsi Avicid sisältää tretinoiinia, joka on aknen hoitoon kehitetty lääke. Tretinoiinilla on myös ikääntymismuutoksia hidastava vaikutus, mutta usein käyttöön liittyy iho­ärsytystä. Tretinoiini on reseptilääke eikä sovellu raskauden aikana käytettäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihonhoitoon kannattaa valita lääketieteen kehitystä seuraavat sarjat. Luonnonkosmetiikka ei aina ole turvallinen, koska eteerisiä öljyjä sisältävät tuotteet voivat aiheuttaa auringossa ihoreaktioita ja pigmentti­muutoksia.

Terveyden kannalta paras on monipuolinen ruokavalio, jota kapselit eivät korvaa. Imedeen-kapselit sisältävät tuoteselosteen mukaan mm. C-vitamiinia, sinkkiä ja E-vitamiinia, tomaatti- ja kalauutetta. Talviseen ruokavalioon, laihduttamiseen ja stressiin liittyvään lisääntyneeseen vitaminitarpeeseen voidaan käyttää monivitamiinivalmisteita. Sinkin ja seleenin tarve lisääntyy, jos välttää kotimaisia viljoja ruokavaliossaan. Tarvittavat hivenaine- ja vitamiinilisät löytyvät apteekeista.
 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

"Tarvittavat hivenaine- ja vitamiinilisät löytyvät apteekeista."

Parhaimmat löytyy ihan muualta kun apteekista.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

 

"Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista vähentää elimistösi kuormitusta on vaihtaa kaikki käyttämäsi kosmetiikka mahdollisimman puhtaisiin, luomulaatuisiin tuotteisiin. 

 

Kylmäpuristettu kookosöljy ja laadukas aloe vera-geeli riittävät lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ihonhoitoon liittyen. Samalla kuormitat vähemmän sekä omaa elimistöäsi, että luontoa. Ja säästät todennäköisesti vielä rahaakin."

https://www.facebook.com/sundviksami

 

Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.

 

Imedeen tablettien ainesosat ovat täysin synteettisiä eli älä laita rahojasi humpuukiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla