Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minkälaisia ovat tehokkaimmat ihonhoitotuotteet ja -kapselit ikääntyvälle iholle? Itse käytän Avitcid-voidetta, jonka olen havainnut hyväksi. Sisäisesti olen käyttänyt Imedeen-tuotteita.

Ihonhoitotuotteita on tarjolla laaja valikoima ja ne valitaan iän, ihotyypin ja mahdollisten erityistarpeiden mukaan. Kuiva iho tarvitsee täyteläisempiä voiteita ja rasvainen iho kevyempiä voiteita.

Anti-age-voiteet eivät estä ikääntymismuutoksia eivätkä yksinään riitä ehkäisemään ryppyjen kehittymistä, mutta ne parantavat ihon kosteustasapainoa ja kuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkosuojavoiteet vähentävät UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia. Pigmenttimuutoksiin käytetään väriä tasoittavia ja ihoa heleyttäviä tuotteita.
Käyttämäsi Avicid sisältää tretinoiinia, joka on aknen hoitoon kehitetty lääke. Tretinoiinilla on myös ikääntymismuutoksia hidastava vaikutus, mutta usein käyttöön liittyy iho­ärsytystä. Tretinoiini on reseptilääke eikä sovellu raskauden aikana käytettäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihonhoitoon kannattaa valita lääketieteen kehitystä seuraavat sarjat. Luonnonkosmetiikka ei aina ole turvallinen, koska eteerisiä öljyjä sisältävät tuotteet voivat aiheuttaa auringossa ihoreaktioita ja pigmentti­muutoksia.

Terveyden kannalta paras on monipuolinen ruokavalio, jota kapselit eivät korvaa. Imedeen-kapselit sisältävät tuoteselosteen mukaan mm. C-vitamiinia, sinkkiä ja E-vitamiinia, tomaatti- ja kalauutetta. Talviseen ruokavalioon, laihduttamiseen ja stressiin liittyvään lisääntyneeseen vitaminitarpeeseen voidaan käyttää monivitamiinivalmisteita. Sinkin ja seleenin tarve lisääntyy, jos välttää kotimaisia viljoja ruokavaliossaan. Tarvittavat hivenaine- ja vitamiinilisät löytyvät apteekeista.
 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Missä Avicid voidetta myydään?Luulisin,että apteekissa,mutta haluan tietää varmasti.

  • ylös 27
  • alas 29
kuivakorppu

Olen ostanut messuilta kokeeksi Environ AVST 1 voiteen. Minusta se hieman kuivatti ihoa, voi olla että johtuu talvesta. Kovasti sitä on kehuttu, sehän sisältää A-vitamiinia, taitaa olla muitakin mukana. Mitä muut ovat pitäneet voiteesta?

  • ylös 21
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla