Liikuntaa harrastavat sairastuvat masennukseen muita harvemmin, tutkimuksista tiedetään. Tuoreen tutkimuksen perusteella tämä pitää paikkansa myös henkilöillä, jotka ovat geeniensä takia alttiita masentumaan. Tutkimus perustuu 8 000 yhdysvaltalaisen terveysrekisteri- ja geenitietoihin.

Kahden vuoden seurannan aikana masennukselle geneettisesti alttiit saivat masennusdiagnoosin todennäköisemmin kuin muut osallistujat. Riski oli kuitenkin selvästi pienempi osallistujilla, jotka harrastivat säännöllisesti liikuntaa, riippumatta heidän geneettisestä masennusriskistään.Tässä tutkimuksessa riittävä liikuntamäärä oli noin 35 minuuttia päivässä. Hyödyt sai esimerkiksi juoksemisesta, tanssista tai muista kohtuullisen raskaista liikuntamuodoista, mutta myös joogasta, venyttelystä ja muista kevyemmistä harrasteista.Noin joka seitsemäs suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Usein masennus alkaa jonkin kielteisen elämänmuutoksen, kuten avioeron, työttömyyden tai läheisen kuoleman jälkeen.Uutispalvelu Duodecim(Depression and Anxiety 2019)https://onlinelibrary.wiley.com/journal/15206394

(2019115) 2019 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla