Optimistisesti elämään suhtautuvat voivat säästyä monilta sydän- ja verisuonitautien oireilta muita todennäköisemmin, tuore tutkimus vahvistaa. Tutkimuksessa yhdistettiin kaikkiaan viidentoista aikaisemman tutkimuksen ja 230 000 potilaan tiedot.

Kun aineistot analysoitiin uudelleen, optimistit sairastuivat sydänoireisiin noin kolmanneksen harvemmin kuin osallistujat, joiden elämänasenne oli vähemmän myönteinen. Tämä havaittiin keskimäärin 14 vuoden seurannan aikana. Pessimistinen elämänasenne puolestaan suurensi sairastumisriskejä.
Aiemmissa tutkimuksissa optimistien on havaittu myös säästyvän syöviltä ja masennukselta muita todennäköisemmin. He myös elävät usein pitempään kuin pessimistit. Tarkkaa mekanismia ilmiölle ei vielä tiedetä, mutta todennäköisesti vähempi stressi ja terveelliset elämäntavat selittävät ainakin osan yhteydestä.
Tutkimus julkaistiin JAMA Network Open -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim(JAMA Network Open 2019;2:e1912200)https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2752100

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

(000.000) 2019 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla