Säännöllisesti suklaata nauttivien on useissa tutkimuksissa havaittu sairastuvan sydän- ja verisuonitauteihin hieman muita harvemmin. Tuore tutkimus vahvistaa näyttöä entisestään, mutta viittaa myös siihen, että suklaan mahdolliset sydänhyödyt jäävät diabeetikoilta saamatta.Tulosten perusteella säännöllisesti suklaata syövät sairastuivat sepelvaltimotautiin 8–12 prosenttia epätodennäköisemmin kuin osallistujat, jotka söivät suklaata harvemmin kuin kerran kuussa. Säännöllisesti suklaata nauttivat söivät sitä 1–3 kertaa kuussa tai jopa päivittäin.Erillisessä analyysissa tutkijat selvittivät myös suklaan sydänvaikutuksia tyypin 2 diabetesta potevilla. Tämän analyysin perusteella tyypin 2 diabetesta sairastavat eivät todennäköisesti saa suklaasta samoja hyötyjä kuin muut. Tutkimukseen osallistui lähes 190 000 yhdysvaltalaista keskimäärin 64-vuotiasta, joista valtaosa oli miehiä.Suklaan terveysvaikutuksista on vuosien varrella kertynyt ristiriitaisia tutkimustuloksia, mikä luultavasti johtuu tutkittujen suklaiden eroista. Yleensä ihmiset syövät maitosuklaata, mutta suklaan terveyshyödyt on liitetty lähinnä tummaan, paljon flavonoideja sisältävään suklaaseen. Kauppojen tavallisissa suklaissa flavonoideja on yleensä niukasti, koska suuri osa niistä tuhoutuu, kun kaakaosta jalostetaan makeampaa. Nyt julkaistussa tutkimuksessa ei selvitetty osallistujien syömän suklaan koostumusta.Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2021;113:1137–1144)https://academic.oup.com/ajcn/article/113/5/1137/6154824

(000.000) 2021 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla