Suolan käyttöään vähentävät pienentävät vaaraansa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja aivoverenkiertohäiriöihin. Nyt tämä on varmistettu myös kiinalaisväestössä.Tutkimuksen perusteella suolan käytön vähentäminen pienentää sairastumisriskejä jo muutaman vuoden kuluessa. Riski sairastua aivoinfarktiin oli tulosten mukaan noin neljänneksen pienempi osallistujilla, jotka vähensivät suolan käyttöään, kun vertailukohtana olivat suolan käyttönsä ennallaan pitäneet. Tämä havaittiin viiden vuoden seurannassa.Havainnot perustuvat 78 000 kiinalaisen kysely- ja rekisteritietoihin. Suolan käytöstä kyseltiin kolmesti vuosina 2006–2010 ja aivoverenkiertohäiriöitä selvitettiin vuosilta 2010–2015. Seurannan aikana 1 600 osallistujaa sairastui aivoverenkiertohäiriöön.Liiallinen suolan käyttö on maailmanlaajuisesti merkittävä kohonneen verenpaineen ja sydän- ja verisuonitautien aiheuttaja. Vuosittain liika suola aiheuttaa ainakin 1,7 miljoonaa sydäntautikuolemaa. Suurin osa suolasta saadaan ravintolaruoasta ja tuotteista, joihin suola on lisätty jo valmiiksi. Suomalaismiehet syövät noin 10 grammaa ja naiset 7 grammaa ruokasuolaa päivittäin. Tämä on noin kaksi kertaa enemmän kuin suositellaan.Tutkimus julkaistiin Stroke-lehdessäUutispalvelu Duodecim(Stroke 2018;49:1332-1339)http://doi.org/10.1161/STROKEAHA.117.020277

(2018625) 2018 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla