Särky lähtee kuin pyyhkäisten, kun saat pään asennon kohdalleen. Vähän leukaa sisään, pidennystä niskaan, hartiat alas — ja jomotus on poissa! Kokeile tehokasta taukojumppaa päivittäin.

Ota tavaksi taukojumpata päivittäin. Jumppahetki ei unohdu, kun teet sen aina samaan aikaan päivästä, esimerkiksi lounastauon jälkeen.

Kokeile näitä kolmea liikettä:

1. Hartioiden pyöräytys eteen ja taakse

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Istu tai seiso. Kierrä toinen hartia eteen ja toinen taakse ikään kuin painaisit lapaa housujen takataskuun. Tee 10–20 kertaa ja toista päivän mittaan silloin tällöin.

Miten vaikuttaa? Parantaa niska-hartiaseudun liikkuvuutta, hieroo lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa.

2. Ojentajapunnerrus

 

Nojaa käsillä pöydän reunaan polvet hieman koukussa selkäpuoli pöytään päin. Punnerra itsesi ylös ja laske alas paino käsien ja yläselän lihasten varassa. Pidä hartiat alhaalla ja niska pitkänä. Toista 6–8 kertaa.

Miten vaikuttaa? Liike aktivoi epäkäslihasta, yläselän ojentajia, lavan lähentäjiä ja käsivarren ojentajia sekä parantaa ryhtiä ja hoitaa yläselän väsymystä.

3. Hartiat ylös ja alas

 

Nosta hartiat korviin ja pudota ne rennosti alas. Tätä voi tehdä, vaikka olkapäissä ja niskassa olisi kipua. Tee 10–20 kertaa ja toista päivän mittaan silloin tällöin.

Miten vaikuttaa? Hieroo lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa.

Lue lisää ergonomiasta Istuja, näin häädät niskakivun

Jos liikut mielummin videon tahtiin, niin Hyvän terveyden jumppavideot löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla