Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Voit tehdä treenispurtteja niin juoksulenkillä, kuntosalla kuin kotonakin. Kokeile ja innostu!

High Intensity Interval Trainingin idea on tehdä lyhyitä treenispurtteja 3–10 kertaa niin kovaa kuin pystyy. Yhtä tärkeää on palautella spurttien välissä, muuten liikunnan hyöty menee hukkaan.

Harjoitus kannattaa tehdä 1–3 kertaa viikossa, ei useammin, koska se on niin rankka, että kroppa rasittuu liikaa.

Mitä kovemmin intervalliosuuden jaksaa tehdä, sitä tehokkaampi se on, mutta akatemiatutkija Kari Kalliokoski sanoo, että hyötyä on jo ”Cooper-testin tasoisesta rasituksesta”, jossa ei siis mennä ihan maksimisykkeellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Personal Trainer Aino Rouhiainen muistuttaa, että ensimmäiset kerrat tuntuvat kamalilta, ja niin pitääkin, mutta kunto kohenee Hiit-treenissä nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Kokeile näin: Hölkkää tai kävele reippaasti lämmitellen kymmenisen minuuttia. Juokse 30 sekunnin ajan niin kovaa kuin pystyt, mieluusti ylämäkeen. Palauttele kävellen minuutti. Toista 4–5 kertaa.
  2. Tai näin: Lämmittele kävellen tai hölkäten 5–10 minuuttia. Juokse minuutin ajan melko kovaa, mutta ei ihan täysillä. Kävele minuutti. Toista kymmenen kertaa.
  3. Tai näin: Lämmittele kuntopyörällä viitisen minuuttia. Hypi kyykkyhyppyä 20 sekunnin ajan. Lepää 10 sekuntia. Hypi askelkyykkyhyppyä 20 sekuntia. Lepää 10 sekuntia. Tee etunojapunnerruksia 20 sekuntia. Lepää 10 sekuntia. Tee yleisliikettä (hyppää punnerrusasentoon maahan, pomppaa ylös ja lyö kädet pään päällä yhteen) 10 sekuntia ja lepää 20 sekuntia. Toista kahdesti.
HIT AND DEAD

Montakohan vammaa ja sydänkohtausta tällä hankitaan? Kun huonokuntoiset touhuavat jotain tällaista, ongelmat ovat varmoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla