Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Jos lantionpohjalihakset unohtaa, pissa saattaa lirahdella ja seksistä mennä nautinto. Treeni siis kannattaa!

JOKA NAISEN tärkein lihastreeni ei näy missään eikä sillä kehuskella kahvipöydässä. Mutta jos lantionpohjalihakset unohtaa, inkontinenssi voi uhata ja seksielämä näivettyä.

Lantionpohjalihakset kannattelevat puolta vartaloa, joten niillä on suuri vaikutus koko olemukseen ja vointiin. Lihakset ovat sisällä piilossa, mutta niiden kunto näkyy niin ryhdissä kuin selän voinnissa.

Kuten muutkin lihakset myös lantionpohja tarvitsee kestovoimaa (arkiaskareisiin), nopeusvoimaa (aivastuksen tai hyppelyn paineen kompensointiin) ja maksimivoimaa (ponnistuksista ja nostoista selviämiseen).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pieni jumppahetki päivässä riittää, kunhan otat sen tavaksi – autoilija voi jumpata lantionpohjan lihaksia vaikka aina punaisissa valoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloita näin

  1. ISTU RYHDIKKÄÄNÄ niin, että tunnet pakaroiden istuinkyhmyt alustaa vasten.
  2. JÄNNITÄ kyhmyjen väliin jäävät lihakset, jolloin emätin ja peräaukko nousevat sisään- ja ylöspäin. Pakarat eivät saa jännittyä.
  3. PIDÄ JÄNNITYS, hengitä sisään ja puhalla pitkään ulos.
  4. RENTOUTA lihakset hetkeksi.

Toista liike 10 kertaa.

Asiantuntija: fysioterapeutti Maija Kiljunen.

Asian hyvin tunteva

Lantionpohjan lihaksia rappeuttaa paljon huono ryhti, joka aiheuttaa painetta vatsaonteloon ja siis myös lantiokaukaloon, joka on vatsaontelon alin osa.

Paine täällä litistää suolistoa ja sisäelimiä lantionpohjalihaksia vasten, mikä heikentää niiden kuntoa ja nestekiertoa.

Erittäin tehokas ja hyvä keino torjua tätä on istua keinuvalla ja keskiraollisella satulatuolilla, mikä muutenkin aktivoi lantionpohjalihaksia ja jonka kanssa voi sujuvasti vaikka käyttää vaginan sisäistä jumppavälinettä osan aikaa päivästä.

  • ylös 61
  • alas 61
Muokattu
klo 23:13 | 17.8.2020

No no. Juttu syylistyi seksismiin, sillä siinä lantionpohjajumpaa suositeltiin vain naisille. Miehetkin tarvitsevat hyviä lantionpohjalihaksia pissan pidättämiseen ja tärkeän erektion ylläpitoon.

Lantionpohjalihaksista ja niiden kunnottumuudesta aiheutuvista vaivoista pitäisi ilman muuta keskustella yleisesti ja avoimesti sekä myös miesten ja naisten kesken. 

Näin luonnollisuus, hyvät kokemukset, tasa-arvo, ennaltaehkäisy ja seksuaaliterveystieto leviäisivät ja koituisivat laajempien joukkojen eduiksi. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla