Esko Roine

Näyttelijä Esko Roineen mökkibravuuri on klassikkoherkku, lampaasta tehty rosvopaisti.

”Saimaan mökilläni olen tehnyt rosvopaistia kalliolla, koska siellä ei ole maata johon kaivaa kuoppa. Rakennan kallion päälle tekokuopan tulenkestävistä tiilistä. Kanneksi käy peltilevy, jota voi vahvistaa vielä foliolla peitetyllä styroksilla”, Esko Roine sanoo.

Eskon rosvopaisti

  • Sopiva pala lammasta
  • Kokonaisia valkosipuleita
  • Sipulia ja juureksia paloina
  • Mausteeksi rosmariinia, pippuria ja suolaa

Rakenna kuoppamainen tila tiilistä kallion päälle ja etsi sopiva kansi. Polttele kuopassa puita pitkin päivää, ainakin muutama tunti. Lopuksi anna palaa hiillokselle asti. Kääri maustettu liha ja kasvikset folioon ja peitä koko paketti vielä märällä sanomalehdellä. Laske kuopan pohjalle, peitä hiilillä ja paista neljästä kuuteen tuntia. Nauti hyvän salaatin ja perunoiden kera.

Lue lisää Esko Roineen mietteitä Hyvän terveyden numerosta 8/2017. Tilaajana voi lukea koko lehden ilmaiseksi osoiteessa digilehdet.fi