Helena Ahti-Hallberg alkoi keväällä kärsiä kovista vatsakivuista. Vatsasta ja suolistosta löytyikin tutkimuksissa monta syytä vaivoihin. Ruokavalio on vaihtunut, ja Helenan päivä alkaa nyt itse tehdyllä smoothiella.

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallbergistä, 48, tuntui viime keväänä, että hänen kehonsa antoi periksi. Se oli järkyttävää huomata.

-Tähän asti terveys on ollut minulle itsestäänselvyys, ovathan tanssin terveysvaikutukset tutkitusti tiedossa. Tanssiminen tekee hyvää sydän- ja verisuonielimistölle, pitää kehon liikkuvana ja vaikuttaa myönteisesti mieleenkin. Mutta suolistoani se ei pelastanut, sanoo Ahti-Hallberg.

Hänen vatsansa oli yhtenä aamuna kuin suuri pallo ja kivut yllättivät, vaikka pieniä tuntemuksia olikin jo ollut. Kesän aikana asiaa on tutkittu ja tutkitaan vielä syksyllä lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Aluksi säikähdin, sillä vatsasta ja suolistosta löytyi monenlaista ongelman aiheuttajaa. Divertikkeleitä, viitteitä Crohnin taudista ja maksasta jopa kaksi kasvainta – onneksi ne ovat vaarattomia. Kesällä piti miettiä, kuinka tästä eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt Ahti-Hallberg kulkee itse valmistettu vatsaystävällinen smoothie matkassa.

- Nautiskelijana olen tähän asti syönyt mitä vaan. Nyt aamiaiseni on vähän kuin keliaakikolla, sillä kokeilen parhaillaan, millainen ruokavalio olisi vatsalleni paras. Tutkin myös ruokien tuoteselosteet, sillä haluan välttää lisäaineita.

Tämä kaikki vaatii uutta asennetta ihmiseltä, joka on pitänyt syömistä nautintona ja sosiaalisena tapahtumana ja mättänyt roskaruokaakin huoletta.

 

Helena Ahti-Hallbergin aamupalasmoothie

1 dl maustamatonta acidophilus-jugurttia

1 rkl chiasiemeniä

2 lehtikaalin lehteä 

1 dl mustikoita

1 dl mansikoita

1 banaani (jos haluaa runsaamman smoothien)

1,5 dl punaviinimarjamehua

 

Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä täyteläinen juoma. Sitä on helppo kuljettaa tarvittaessa sporttijuomapullossa mukana pitkin päivää.

Helena täydentää omaa juomaansa annospussilla vitamiineja ja kollageenia.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla