Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Unohda hölmöt rajoitukset. Sinun näköisesi elämä odottaa.

Omat uskomukset ja päänsisäiset väittämät rajoittavat ajatteluamme ja kykyämme oppia. Tunnista elämääsi hidastavat myytit, niin saat hiljalleen hankittua parempia.

Ajatteletko joskus esimerkiksi näin:

 1. Miten se muka onnistuisi
  Sanotko itsellesi usein, että ”ei ole mahdollista”, ”miten se muka onnistuisi” tai ”hyvä muiden on”? Jos sisäinen puheesi ei salli edes haaveilua, miten voisit saavuttaa jotain konkreettista?
   
 2. Mitä naapurit ajattelevat
  Usein elämää rajoittavat ehdot on poimittu muilta: mitä sinulta odottavat lapset, vanhemmat, naapurit tai työkaverit. Jos kuulostelee muiden vaatimuksia oikeanlaisesta elämästä, rajaa samalla pois omia toiveitaan ja mahdollisuuksiaan.
   
 3. Aina minulle käy näin
  Kaatuuko vastuu aina sinulle? Päädytkö aina tekemään isoimman työn? Jos löydät itsesi jatkuvasti samantyyppisistä tilanteista, saatat toteuttaa aina samaa käyttäytymismallia. Kun muutut itse, myös tilanteet muuttuvat.
   
 4. Ei meidän perheessä
  Perheen ja suvun historia luo ihmiselle usein toimintamallin, joka ohjaa omia elämän valintoja ja rajaa mahdollisuuksia, ainakin alitajunnassa. Välillä voi kysäistä itseltään, onko mielipiteeni oikeasti minun.

Sanna Wikström: Unelmakarttakirja. Sydän löytää tien. Hidasta elämää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla