Ex-tangokuningatar Johanna Pakonen stressaa viihdealan töihin liittyvästä epävarmuudesta. Liikunta ja lepo ovat sille parasta vastalääkettä.

Laulaja Johanna Pakonen, 41, etsii uudelleen paikkaansa viihdemaailmassa. Musiikkialan muutokset, kuten popahtavan iskelmän radiosoiton väheneminen ja esiintymispaikkojen katoaminen, kuormittavat mieltä.

– Jäljellä olevista esiintymispaikoista käydään kovaa kilpailua. Aikaisemmin pop-artistit esiintyivät klubeilla, mutta nyt hekin tekevät iskelmäartistien tapaan konserttisalikiertueita, eikä paikkoja ja yleisöä vain riitä kaikille, Johanna selittää.

Artistien brändäys, tuotteistaminen ja markkinoiminen suurella koneistolla on nykypäivää. Tangokuninkaallisten tukiverkko puolestaan on heikentynyt musiikkiyhtiöiden fuusioitumisten myötä ja yhteistyökumppanitkin ovat harvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen tottunut siihen, että kova työn tekeminen riittää. Enää en ole siitä niin varma. Yksin ja pelkästään laulamalla ei pian enää pärjää, joten jotain koneistoa tässä alkaa kaivata omaksikin tueksi. Työurani pitäisi kuitenkin olla vasta puolivälissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Personal trainer avuksi

Lepo ja liikunta auttavat Johannaa jaksamaan työpaineita ja arjen pyörittämistä viisivuotiaan Nelli-tytön kanssa. Joskus hän ehtii heittäytyä sohvallekin katsomaan jakson Nashvilleä tai Gilmoren tyttöjä.

– Yritän myös nauttia pienistä hyvistä hetkistä, kuten kauniista auringonpaisteesta. Joskus kuntosalitreenikin on tosi rentouttavaa. Rakastan myös ulkona kävelemistä.

Johanna treenaa jossakin muodossa melkein joka päivä. Hän tekee kuntopyöräily- tai ulkoilulenkin yleensä heti aamukahvin jälkeen. Lisäksi viikkoon mahtuu kolmesta viiteen kuntosalitreeniä.

Viime pääsiäisenä vanha käsivamma alkoi kuitenkin vihoitella, ja Johanna joutui pitämään yhdeksän kuukauden tauon kuntosalista.

– Tämän ikäisellä pelkkä kuntopyöräily ei riitä pitämään yllä hyvää aineenvaihduntaa. Kun sain taas alkaa käydä salilla, palkkasin avuksi personal trainerin, joka ymmärtää, miten nelikymppisen keho toimii.

Välillä Johannaa rasittaa nähdä, miten keho rapistuu ja vanhenee, vaikka mieli on vielä nuori.

– Oman hyvän olon eteen pitää nähdä paljon enemmän vaivaa kuin ennen. Sille ei voi mitään, joten se täytyy vain hyväksyä.

Katso myös video: Miksi Johanna Pakonen haluaisi nyrkkeilysäkin kotiin?

Lisää Johanna Pakosen hyvän olon oivalluksia Hyvä terveys 4/2018. Tilaajana voit lukea lehden maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

 

kesäheinä

 Olen jo 67 vuotias nainen, eikä minua ole ulkonäköongelmat vaivanneet tippaakaan. Olen tosi kaunis kasvoiltani ja ihoni on tosi kimmoisa. Myös vartaloni on hyvin nuorekas ja kimmoisa. En ole ottanut mitään turvotuksia kasvoihini, vaan ihan tavallisia kosteus- ja yövoiteita olen käyttänyt. Liikuntaa, sauvakävelyä harrastan 3-5 kertaa viikossa noin 45- 60 minuuttia. Monesti kuulen tutuiltani, että miten sinä pysyt noin hyvännäköisenä, kerro meille se salaisuus. Itse uskon, että positiivinen ja valoisa elämänasenne ilman turhia murehtimisia pitää minut nuorekkaana. Tietenkin olen saanut hyvät perimätekijät, geenit. Mutta hyvät perimätkin voi pilata väärillä elintavoilla. Luulen, että pelkkä vanhenemisen pelko jo itsessään rasittaa ihmistä hirveästi ja sehän vanhentaa. Tässä aikakaudessa ainakin naisilta edellytetään ikuista nuoruutta ja rypyttömyyttä. Nauttikaa hyvät ihmiset tästä elämästä kaikkine ryppyineen. Ei pelkkä rypyttömyys ja nuoruus ole onnen tae. Itse nautin joka päivästä. Olen myös kuullut monen minulle sanovan, että hyvähän sinun on sanoa, kun olet noin hyvännäköinen. Hymyä huuleen.

  • ylös 13
  • alas 10
bell

voi johanna   olet niin nuori vielä. olen kuusikymmppinen  ja mieli kuin nuorella tytöllä  mutta ulkonäkö rapistunut.

  • ylös 13
  • alas 27
Sisältö jatkuu mainoksen alla