Kuva: <span class="photographer">Vesa Tyni</span>
Kuva: Vesa Tyni
Kuva: Vesa Tyni
Kuva: Vesa Tyni

Mökkeilystä on yllättäen tullut kirjailija Reijo Mäelle, 63, niin tärkeä harrastus, että se voittaa mennen tullen entiset baarikierrokset.

Vielä viime vuosituhannella kirjailija Reijo Mäki oli vakaasti sitä mieltä, ettei ikinä viettäisi kesäänsä paikassa,  jonka osoite on joku Hyttyssuontie.

– Kaverit muistuttavat nykyään siitä, kun he pyytävät baariin ja vastaan, että olen mökillä tekemässä klapeja. Vaimon kanssa siellä kyykimme ja laitamme yhdessä paikkoja kuntoon, hän tunnustaa.

”Krapulan hinta on liian kova”

Reijo Mäki ei ole ihmistyyppiä, joka soittelisi kavereilleen ”mitä kuuluu” -puheluita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kaverit tietävät, ettei sellaisia kannata soittaa myöskään tännepäin. Joskus, kun tunnelma on oikea, voidaan pallotella tekstareilla ja kommentoida maailman sekopäisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mäki sanoo, ettei sosiaalisuus ylipäänsä ole hänelle helppoa selvin päin. Parin baaritiskillä juodun oluen jälkeen tilanne alkaa muuttua.

– Viinan kanssa on joskus tullut ylilyöntejä. Eniten on hirvittänyt se, millainen määrä hölynpölyä on tullut höpistyä ventovieraille pitkin kaupunkia. Sitten on vielä krapula. Ei se ole mikään luova olotila vaan vie minulta työkyvyn. Siksi krapulanhankintareissut ovat koko ajan vähentymässä – hinta on liian kova yhden illan hupiulvomisesta.     

Lue lisää Reijo Mäen terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 8/2022!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla