Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Kuva: Päivi Ristell

Emilia Vuorisalmi, 41, haki aiemmin elämäänsä jännitystä jopa tasapainon kustannuksella. Nyt hän osaa keskittyä siihen mikä on hyvin.

Lääkäri-kirjailija Emilia Vuorisalmi ei ole aina voinut hyvin. 

– Entinen epätasapainoinen minäni haki nopeita mielihyvää tuottavan dopamiinin lähteitä kestävien sijaan. Join enemmän kahvia ja koko ajan piti olla joku matka varattuna. Hain jännitystä myös parisuhteesta, ja tylsyyden välttäminen aiheutti joskus turhiakin haasteita. Nyt se aika tuntuu kaukaiselta.

Emilian tempo on luonnostaan niin nopea, ettei hän edes voisi painaa menemään sillä tahdilla koko ajan. Välillä pitää ottaa taukoja. Luovuuskin vaatii, että antaa itselle tilaa vain olla, miettii kehon ja mielen hyvinvointiin keskittyvän Rakkaus haltuun -kirjan kirjoittaja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia unelmia kohti

Kun Emilia kirjoitti kirjansa osuutta unelmien tärkeydestä, hän pysähtyi miettimään, onko hän itse haudannut jonkun unelmansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Silloin muistin, miten hyvältä näytteleminen tuntui. Uskomatonta, mutta seuraavana päivänä puhelin soi, ja minua kysyttiin mukaan television Kullannuput-sarjaan, joka tulee keväällä Yle Areenaan. Vaikka jännitän pärjäänkö ammattilaisten keskellä, uusi projekti tuntuu mahtavan hyvältä.

Emilia uskoo unelmiin ja yhä myös romanttiseen, pyyteettömään rakkauteen.

– Olen iloinen siitä, että kokemukseni eivät ole kyynistäneet minua. Koetan nyt keskittyä siihen, mitä haluan ja mikä on hyvin. Se on toiminut ja auttanut pysymään oikealla polulla.

Lue lisää Emilia Vuorisalmen Hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 14/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla