Stand up -koomikko ja käsikirjoittaja Krisse Salminen, 44, haahuilee mielellään itsekseen kotona, mutta mieluiten kirkkaassa päivänvalossa.

Varsinkin korona-ajan alkuvaiheessa Krisse muistaa haastavaksi yksinolon puutteen.

– Olin tottunut siihen, että mies lähti aamulla töihin ja lapset kouluun ja sain kodin itselleni. Viime keväänä kukaan ei lähtenytkään mihinkään. Väki vain lisääntyi. Mies teki etätöitä makkarissa, lapset olivat etäkoulussa ja miehen parikymppiset pojat tyttöystävineen asustelivat kellarissa.

Krisse sanoo olevansa sosiaalinen, mutta tarvitsevansa aikaa myös yksinoloon ja latautumiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Stand up on minun juttuni, ja rakastan esiintymistä, mutta edelleen myös jännitän sitä. Yksin kotona lataudun haahuilemalla. Järkkäilen laatikoita, kudon ja kuuntelen äänikirjoja. Tai keitän ihan omat aamukahvit ja lähden kävelylle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksin kotona — mutta vain päivällä

Kukaan ei oikeastaan häirinnyt Krisseä tai vaatinut mitään, mutta joku oli kuitenkin lähellä koko ajan. Välillä hän jopa haaveili paosta autiolle saarelle.

– Ilahduin, kun mies kerran sanoi ottavansa lapset ja koiran ja lähtevänsä mökille, jotta minä saisin olla yksin. Oli synkkä keli, ja kun ilta pimeni, olikin ihan tosi orpoa olla ilman seuraa. Kaikki raksahdukset pelottivat ja soittelin maanisesti ystäville. Aamulla oli kyllä taas ihanaa, kun aurinko paistoi.

Lue lisää Krisse Salmisen hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 13/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla