Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Kuva: Päivi Ristell

Näyttelijä Amira Khalifa, 46, pääsi turhasta huolien vatvomisesta meditoimalla. Hyvää vointia lisäsi jatkuvasta puhelimen selailusta luopuminen.

Stressaaminen on ollut Amiralle haitallinen tapa ja tuntunut joskus niin normaalilta, ettei hän edes huomannut sitä.

– Olin nuorena mestari tekemään asioista haastavia. Olin myös tottunut kantamaan kielteisiä tapoja ajatella ja toimia. Uskomatonta, että olen voinut elää lähes koko ajan sellaisessa tilassa, itse aiheutetussa hädässä. Paloinkin kerran kunnolla loppuun.

Amira sai kroonistuneen stressin lopulta laukeamaan meditaation avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Aloitin kolmesta minuutista ja nykyään meditoin tunnista kahteen joka päivä. Olen saanut tietoisuusharjoitusten avulla muutettua elämäni laatua paremmaksi ja oivaltanut, että en ole vain kielteisten vanhojen tottumusteni uhri. Muutos on aina mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Puhelimen jatkuva plarailu ei tee hyvää"

Amiraa on auttanut voimaan paremmin myös kokemus siitä, ettei puhelinta tarvitse selata jatkuvasti.

– Kokeilin hiljattain, miltä tuntuu pitää taukoa sosiaalisesta mediasta. Sen myötä ymmärsin, miten voimakkaasti puhelimen plarailu lähes jokaisessa tyhjässä hetkessä vaikeuttaa keskittymistä ja läsnä olemista. Tauon ensimmäisinä päivinä aivoni ohjasivat minua tottumuksesta nappaamaan puhelimen käteeni, vaikka olin päättänyt tehdä toisin. Onneksi aivot oppivat nopeasti ja pystyvät luomaan uusia yhteyksiä. Muutamassa viikossa oloni alkoi rauhoittua.

Lue lisää Amira Khalifan hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 12/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla