Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Joskus kohtaamiset ovat piinaa, kun kahden ihmisen kemiat eivät kohtaa. Helpota itse tilannetta, ehdottaa temperamenttien eroihin paneutunut Seija Taivainen.

Mitä pitäisi tehdä, kun lähipiiriin ilmestyy tuskastuttavan erilainen, vaikeasti lähestyttävältä tuntuva tyyppi?

Sellainen, josta helposti voi joutua toteamaan, että kemiamme eivät kohdanneet.

Temperamenttieroihin paneutunut Seija Taivainen antaa vinkkinsä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Rauhoita itsesi

Kun kohtaat vastakohtasi, on hyvä ottaa aikalisä omien asenteidensa parissa. Mieti, mistä kertoo se, että toisenlainen tyyli ja olemus tuntuvat hankalilta. Kumpikaan teistä ei ole viallinen eikä väärässä, joten ei hätää. Syntymätemperamentit ja alitajuiset psyyken mekanismit vaikuttavat siihen, kuinka käyttäydytte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Hyväksy tunteesi

 Kun toinen ärsyttää tai herättää tuskastuneisuutta, tilanne kannattaa hyväksyä. Tunteitaan ei kuitenkaan voi pakolla siirtää sivuun. Kun hyväksyy negatiivisetkin tunteensa, niiden voima alkaa hiljalleen laantua. Voit toimia korrektisti, vaikka tilanne säilyisi haastavana pidempään.

3. Muista myötätunto

Yritä hyväksyä toinen sellaisena kuin hän on. Ethän voi muuttaa häntä muuksi. Suhtaudu myötätunnolla myös itseesi. Hyväksyvä asenne avaa tietä vuorovaikutukselle ja helpottaa kanssakäymistä. Etsi toisesta joku kiva piirre tai ominaisuus, jonka kautta tuntuu mahdolliselta osoittaa aitoa kiinnostusta häntä kohtaan.

Seija Taivaiselta on ilmestynyt kirja Hyvissä väleissä – hyödynnä enneagrammia arjessa (Atena, 2017).

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla