Näyttelijä, kirjailija, muusikko Antti Reini huolehtii kunnostaan muun muassa läiskimällä padel-nimistä mailapeliä. Minkälaisesta pelistä on kyse, ja miksi se on Antin suosikki?

Padelissa on parasta se, että se sopii kaikille ikään, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta, tiivistää jo vuosia sitten pelistä innostunut Antti Reini, 54.

– Olennaista padelissa on myös se, että se on nelinpeli ja siten sosiaalista. Tykkään yleensä yksilölajeista, mutta padelia on mukavaa pelata vaihtelevassa äijäporukassa. Se on rentoa, hauskaa, ja liikuntamuotona tehokasta.

Padelin säännöt ja pelikenttä ovat yhdistelmä tennistä ja squashia: kenttä on kuin pieni tenniskenttä, mutta rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mailakin on vähän kuin tenniksessä, mutta lyhytvartisempi, eikä siinä ole jänneverkkoa vaan pyöreitä reikiä. Pallona käytetään tennispalloa, ja syöttövuorot ja pisteetkin toimivat kuten tenniksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talvisin padelia pelataan halleissa ja kesäisin myös ulkokentillä. Sehän Antille sopii!

Meksikon takapihoilta Pohjolan perukoille

Padel on peräisin Meksikosta, josta se on levinnyt muuallekin Etelä-Amerikkaan, Pohjois-Amerikkaan, sieltä edelleen Espanjaan ja Eurooppaan. Ruotsissa on jo ainakin parisataa padel-hallia, ja Suomessa pääkaupunkiseudulta löytyy täältäkin jo useita pelipaikkoja.

– Latinalaisessa Amerikassa padel on erittäin suosittu, suuri laji, jota pelataan yleisesti julkisissa puistoissa ja takapihoilla, Antti tietää.

Hän itse tutustui peliin Padel Club Viikinrannassa Helsingissä, mutta on pelannut myös Espanjassa, missä viettää osan vuottaan.

– On hienoa, että padel on rantautumassa enemmän myös Suomeen. 

 

Miten muuten Antti Reini huolehtii kunnostaan ja mikä on hänen intohimonsa? Lue Hyvä terveys 12/2018! Tilaajana voit lukea koko lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla