Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>
Kuva: Anna Huovinen

Ilman päivittäisiä meditaatioharjoituksia näyttelijä Miia Nuutilalla, 47, menisi helposti liian lujaa. 

Nopearytmisenä ihmisenä Miia Nuutila on joutunut jo nuoresta opettelemaan keinoja rauhoittua.

– Olen löytänyt apua meditaatiosta, terapiasta ja saunan lauteilta. Uskon, että myös hyvä parisuhde ja säännölliset elämäntavat ovat pelastaneet minut burnoutilta. Jos en skarppaisi, minulla menisi liian lujaa.

"Hengitän sisäistä valoa"

Mielenterveyden hoitaminen on aina kiinnostanut Miiaa. Hän kokeili meditaatiota jo lukiossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myöhemmin kiireinen näyttelijä on opiskellut henkistä valmennusta ja syventynyt muun muassa kundaliinijoogaan, mantroihin ja hengityksen voimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miia pyrkii meditoimaan päivittäin. Usein jo kymmenen minuutin harjoitus riittää. 

– Käytän apuna mielikuvia esimerkiksi niin, että hengitän ulos negatiivisia ajatuksia ja sisään valoa. Olen nähnyt paljon vaivaa selvittääkseni, mikä tekee minusta oikeasti onnellisen. Koenkin eläväni nyt aikuiselämäni onnellisinta aikaa.

Salille, sittenkin  

Fyysisten vaivojen hoitamiseen Miia on löytänyt apua sieltä mistä ei olisi kuvitellut — kuntosalilta. Alaselkäkivut piinasivat häntä vuosia ja välillä sängystä pääseminenkin oli vaikeaa.

– Pelotti, pystyisinkö esimerkiksi tanssimaan näytöksissä. Ravasin fysioterapioissa ja hieronnoissa ja söin lääkkeitäkin, mutta mikään ei auttanut. Sitten tyttäreni houkutteli minut salille. Aloin treenata erityisesti syviä vatsalihaksia. Parin viikon jälkeen kivut olivat poissa!

Miia ei olisi ikinä kuvitellut, että hänestä tulee salilla kävijä. Hän näki itsensä kauniin lähteen äärellä joogaamassa, ei kirkkaissa loistevaloissa irvistelemässä.

Hän ei varsinaisesti fiilistele salilla vieläkään vaan suorittaa treenin pois alta mahdollisimman nopeasti.

– Ihaninta on kipujen häviämisen lisäksi se, että salista on tullut minun ja tyttäreni yhteinen harrastus. Ja onhan se kivaa huomata, että kroppakin siinä kiinteytyy.

Lue lisää Miia Nuutilan hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 3/2020!

Sisältö jatkuu mainoksen alla