Kummeli-sketsisarjasta tunnettu Olli Keskinen, 55, luennoi nykyisin rennomman mutta silti tuottoisamman työelämän puolesta.

– Liian pitkät työpäivät ovat myrkkyä tuottavuudelle. Huomasimme sen Kummeli-ryhmässä. Kun lyhensimme rohkeasti työpäivää, tuottavuus kasvoi, kertoo aiheesta työkseen puhuva Olli Keskinen.

Kummeli-vuosista on ollut hommassa paljonkin apua. Ne opettivat optimismia ja reipasta otetta asioihin.

– Sketsituotannossa valmis tavara lasketaan minuuteissa. Huomasimme, että jos tavoitteemme oli saada 10 tunnin työpäivässä viisi minuuttia valmista, saimme vain kolme, koska jossain vaiheessa porukka väsähtää ja alkaa kiukutella. Lyhensimme työpäivää kuuteen tuntiin ja laskimme tavoitetta neljään minuuttiin. Kuutta tuntia oli helpompi hallita kuin kymmentä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pidä kiire loitolla

Kaikki eivät tietysti pysty määrittämään omaa työaikaansa, mutta jokainen voi Olli Keskisen mukaan päättää olla venyttämättä sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Superpitkä työpäivä ei tarkoita, että työt tulee tehtyä jotenkin paremmin kuin jos niistä suoriutuu niille varatussa ajassa. Monesti on päinvastoin. Moni kärsii negatiivisesta kiireestä, jossa kurkkua kuristaa ja vatsaa puristaa, eikä töitä tahdo millään ehtiä tekemään ajoissa. Kiireettömässä ilmapiirissä on hyvä tehdä töitä.

Kummeli-ryhmässä pyrittiin pitämää ilmapiiri rentona, koska hosumalla ei synny hyvää.

– Kiireettömyys on meille luontaista, mutta kiirettä voi opetellakin pitämään loitolla keskittymällä siihen, mitä tekee. Sähköpostien ja viestien lukemiselle ja niihin vastaamiselle sekä uutisten selailulle voi varata omat hetket työpäivästä ja tehdä ne silloin. Niiden ei tarvitse olla jatkuvaa ja huomiota hajauttavaa häirintää. Kun keskittyy, asiat saa tehtyä huolellisesti.

Kummeli-porukalta tuli oppia siinäkin, että ongelmia ei jäädä voivottelemaan määräänsä enempää.

– Parempi on aina miettiä, että mitä voin tehdä asian hyväksi näissä uusissa olosuhteissa.

Lue lisää Olli Keskisen terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 1/2022!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla