Kuva: <span class="photographer">Milka Alanen</span>
Kuva: Milka Alanen

Aku Hirviniemi, 37, on oppinut, ettei terveen elämän opettelu tapahdu hetkessä.

Näyttelijä-tuottaja Aku Hirviniemen päivä ei lähde käyntiin ilman kahvikupillista, tai ehkä pitäisi puhua pannullisesta.

– Avopuolisoni Sonja testasi työn puolesta kolmen päivän paastoa, jonka aikana sai syödä vain riisiä ja omenaa ja juoda kofeiinitonta teetä. Yritin tukea häntä paastoamalla itsekin. Kestin kolme tuntia. Ilman aamukahvia minusta tuli jo siinä ajassa aggressiivinen ja häikäilemätön.

Kahvia kuluu, mutta sen sijasta alkoholia Aku ei tarvitse enää rentoutumiseen. Ne ajat ovat takanapäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Elin jossain vaiheessa vauhdikasta taiteilijaelämää ja olin ihan kaljavatsaplösö. Nollasin pitkän päivän menemällä baariin, nukuin huonosti ja vedin seuraavana päivänä transrasvoja naamariin. En usko, että kukaan voi yhdessä päivässä omalla päätöksellään raitistua ja alkaa kasvissyöjäksi ja buddhalaiseksi. Terveen elämän opettelu on hidas prosessi, joka jatkuu omallakin kohdalla edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Nyt liikun niin, että se pysyy hauskana"

Aku sanoo addiktoituvansa helposti ja yhdenkin nopeaa mielihyvää tuottavan asian korjaaminen on vaikeaa.

– Toisaalta saan kiksejä siitä, miten paljon paremmin voin, kun teen asioita eri tavalla. Kun saan edes jonkun asian korjattua, se säteilee myönteisesti muuhunkin elämään. Esimerkiksi, treenasin ennen liian lujaa ja aina tosi korkeilla sykealueilla. Ne yhdistettynä huonoon uneen ja kovaan työstressiin ei tehnyt hyvää, eikä kehitystä tapahtunut. Nyt valitsen sellaisia lajeja ja sellaisen tavan liikkua, että se pysyy hauskana.

Lue lisää Aku Hirviniemen terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 12/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla