Kuva: <span class="photographer">Juho Kuva</span>
Kuva: Juho Kuva

Muusikko Lenni-Kalle Taipale, 43, tunnustaa olleensa helposti stressaantuvaa tyyppiä. Sittemmin uuden asenteen myötä on helpottanut, myös stressin pahentamissa uniongelmissa. Niihin ovat tuoneet apua myös melatoniini ja magnesium.

Television musiikkiohjelmista tuttu Lenni-Kalle Taipale hoiti aiemmin unettomuuttaan lääkkeillä ja oli niistä riippuvainen vuosikymmeniä.

– Kaikki kolmiolääkkeet kelpasivat. Lopulta sain ammattiapua, ja suurella vaivalla pääsin irti koukusta. Nyt en käytä kuin tavallista särkylääkettä kipuun. Karu neuvoni kohtalotovereille: malttia. Vieroitukseen voi mennä kuukausia, mutta oikotietä ei ole.

Lenni-Kalle ei nuku aina hyvin vieläkään, mutta ei enää panikoi siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Yksi huonosti nukuttu yö ei haittaa, seuraava voi olla parempi. Lumevaikutusta tai ei, mutta minulle on ollut apua magnesiumista ja melatoniinista noin tuntia ennen sänkyynmenoa. Ja viileässä huoneessa uni tulee helpommin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi juttu kerrallaan

Oleellinen osa stressaantuneen mielen hallinnassa on ollut yksinkertaisella menetelmällä: Lenni-Kalle keskittyy yhteen hetkeen ja tehtävään täysillä.

– Hoen itselleni mantraa, että yksi juttu kerrallaan. Se on selviytymiskeinoni kiireisinä aikoina. Keskityn siihen mitä teen, enkä mieti muuta. Ihan itse en ole tätä viisautta keksinyt, ja se on muotoutunut vähän pakonkin edessä. Mutta minua tämä asenne oikeasti auttaa. Yksi biisi kerrallaan!

Lue lisää Lenni-Kalle Taipaleen terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 13/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla