Kuva: <span class="photographer">Piia Arnould</span>
Kuva: Piia Arnould

Toimittaja Mikko Kekäläinen, 44, lähtee helposti mukaan terveysvillityksiin, aiemmin jopa liian kanssa. Omanlaisensa rentoutumiskeino hänelle on ollut ompeleminen.

– Meillä homma menee usein niin, että vaimoni Kristiina innostuu jostakin ja saa imaistua minut mukaansa. Niin kävi esimerkiksi juoksemisen kanssa: ensin olin koko hommaa vastaan ja kohta treenasinkin into piukeana maratonille. Muutama vuosi sitten Kristiina hurahti triathloniin ja minä tietysti perässä, Mikko Kekäläinen kertoo.

Treenaamisesta Mikko on pitänyt aina, mutta triathloninnostuksen aikaan meinasi mennä överiksi.

– Saatoin pyöräillä aamulla uimahallille, tehdä uintitreenin, pyöräillä töihin, käydä salilla ja pyöräillä vielä kotiin. Ajattelin, että mitä enemmän ja kovempaa, sen parempi. Vasta myöhemmin tajusin, että että olin treenannut liian kovaa, enkä ollut pitänyt lainkaan huolta levosta ja palautumisesta. Sen jälkeen en ole halunnut itselleni valmennusohjelmaa tai urheilullista tavoitetta, vaan liikun silloin ja siten, kun hyvältä tuntuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Aloin suorittaa palautumista"

Ketoruokavaliosta Mikko innostui viitisen vuotta sitten. Kyllä sillä paino lähti, mutta enää hän ei lähtisi samaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Silloin oli normihomma syödä aamupalaksi pihvi. Se tuntuu nyt mahdottomalta ajatukselta. Muistan, kun lisäsin ruokavaliooni hiilihydraatteja ja ihmettelin salilla, miten puntti nousi niin helposti. Nyt tiedän, että elimistö oli viimein saanut polttoainetta käyttöönsä.

Mikko on hurahtanut suorittamaan jopa palautumista.

– Kun olimme lukeneet vaimon kanssa Henri Tuomilehdon Nukkumalla menestykseen -kirjan, olimme hetken aikaa erittäin säntillisiä nukkujia. Sitten tuli mieleen, että joskus iltaisin olisi kiva katsoa vaikka jotain sarjaa. Nyt ajattelen, että pari huonosti nukuttua yötä ei romahduta mitään. Joustonvaraa pitää olla ihan kaikessa.

Räätälinhommat verissä

Mikon oma rentoutumiskeino ompeleminen on viime vuosina jäänyt vähemmälle, mutta hän aikoo ryhdistäytyä sen suhteen. Kaikki alkoi siitä, kun hän teini-ikäisenä löysi kirpparilta vintage-puvuntakkeja. Ne olivat hänelle isoja ja hän oli jo lähdössä ompelijalle pienennyttämään niitä.

– Sitten muistin, että isoisoisäni Otto Kekäläinen oli räätäli – hommahan on minulla verissä! Ostin hyvän ompelukoneen ja saumurin ja menin työväenopiston kurssille. Olin siellä tietenkin ainoa miespuolinen ja alle eläkeikäinen osallistuja. Rouvat olivat osallistuneet samalle kurssille 20 vuoden ajan ja osasivat kaiken ulkoa. Minua ei hyväksytty jengiin mukaan. Ymmärsin aika nopeasti, että tällä kurssilla minusta ei ompelijaa tule. Sittemmin olen opetellut itsenäisesti tekemään muun muassa lastenvaatteita ja pöytäliinoja.

Lue lisää Mikko Kekäläisen terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 11/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla