Oskari Katajisto, 55, arvostaa samanlaisina toistuvia päiviä ja kotona puuhastelua. Lattioiden kuuraaminen höyrypesurilla on hänelle suorastaan intohimo.

Näyttelevä bisnesmies Oskari Katajisto on oppinut arvostamaan arkirutiineja uudella tavalla. Pitkiä lenkkejä koirien kanssa ja perheiltoja, jolloin vain ollaan yhdessä ja tuijotetaan telkkarista Simpsoneita ja Avaraa luontoa.

– Päivät ovat nykyisin ihanan samanlaisia. Entistä raikulipoikaa ei baareissa keikkuminen enää innosta.

Uusi, yllättävä intohimo liittyy sekin kotiin: siivoaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tykkään imuroimisesta ja siitä, kun kotona on siistiä. Erityisen nautinnollista on pestä lattiat höyrypesimellä ja mäntysuovalla tuoksuvan puhtaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Seuraan lintujen muuttoa"

Oskari myöntää stressaavansa normijutuista, kuten siitä, riittävätkö rahat laskuihin, mutta muuten hän on oppinut ottamaan rennommin.

– Entisessä elämässäni piti yltää huippusuoritukseen joka ilta ja paloin loppuun. Rauhoittuminen on saanut vanhan sotaratsun nauttimaan päivistään uudella tavalla.

Voimia hän saa monen muun tavoin luonnosta.

– Luontoihminen olen ollut aina, isäni opetti. Seuraan lintujen pesintää ja muuttoa. Olen järjestänyt syksyisin varpusille ja muille siivekkäille syöttöpaikan pihalle. Pidän hengissä myös tienoon rusakko- ja peurapopulaatioita, ne ovat hädissään rankan talven aikana.

Lue lisää Oskari Katajiston terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 10/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Vierailija

Ainakin USA:ssa on todettu valkohäntäpeurojen kantavan koronavirusta. Ei siis kannattaisi ruokkia peuroja ja näin houkutella niitä hakeutumaan ihmisten lähelle, ja kasvattaa peurapopulaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla