Viime syksynä Karoliina pentikäinen kertoi Meidän Perhe -lehdelle, että uusperhekuvio vaatii aikuisuutta molemmilta vanhemmilta. Vaikka kuinka olisi treffit edessä, täit tai oksennustauti peruvat kaiken.
Viime syksynä Karoliina pentikäinen kertoi Meidän Perhe -lehdelle, että uusperhekuvio vaatii aikuisuutta molemmilta vanhemmilta. Vaikka kuinka olisi treffit edessä, täit tai oksennustauti peruvat kaiken.

Suositun bloggaajan uusperhe on kasvamassa identtisillä kaksosilla.

Suosittua Kolmistaan-blogia pitävä Karoliina Pentikäinen odottaa identtisiä kaksosia 18. raskausviikolla. Pentikäisen, 34, perheeseen kuuluvat hänen alakouluikäinen tyttärensä sekä aviomies, ex-jääkiekkoilija Atte Pentikäinen, 36.

”Siellä ne nyt sitten ovat. Vielä vatsan suojassa, jo siellä kovasti mylläten. Meidän kaksi vilkasta pientä rakastamme, jotka nähtyään – sitten lopulta, kun toinenkin heistä suvaitsi näyttää itsensä – lääkäri kehotti tekemään loton. Mutta ei meidän tarvitse enää lotota. Tässä, meidän paketissamme, on koko elämän lottovoito. Ja enemmänkin”, Pentikäinen kirjoittaa blogissaan.

Instagramissa hän paljastaa: ”Rukoilimme yhtä, mutta onni olikin päättänyt tulla meille pareittain. Käsi kädessä toisen, tismalleen samanlaisen pienen sydämen ja ihmisen muodossa.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuraskaus on ollut Karoliinalle rankka, ja lääkäri on suositellut hänelle vuodelepoa omien tuntemusten mukaan, Me Naiset kertoo. Raskauspahoinvoinnin takia Karoliina kertoo olonsa olleen jo viidennellä raskausviikolla ”infernaalisen karmea”, eikä hän ole ensimmäisen kahdentoista raskausviikon aikana poistunut kotisohvalta kuin pakon edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puoliso Atte Pentikäinen on hoitanut Karoliinan levätessä kolmihenkisen uusperheen arkiaskareet. Karoliina kertoi jo viime syksynä Meidän Perheessä, että hänelle on ollut yllätys, millainen onni uusperhe voi olla.

– Vanhempien aikuisuus mitataan uusperheessä, ja tämä on kasvattanut minuakin ihmisenä. Olen ylpeä, että olen onnistunut. Kuvio vaatii aikuisuutta yhtä lailla uudelta vanhemmalta. Vaikka kuinka olisi treffit edessä, täit tai oksennustauti peruvat kaiken.

Vaikka uusperhe vaatii molemmilta aikuisilta sitoutumista ja vastuunottoa sekä sitä, että osaa siirtää omat tunteet sivuun, ovat Karoliina ja Atte onnistuneet luomaan perheeseensä kulttuurin, jossa kaikki tunteet sanoitetaan ääneen.

– Sanoitamme tietoisesti vaikeatkin asiat auki, jotta tytär oppii, että kaikesta saa puhua ja kaikesta selviää, kun puhuu, Karoliina kertoo.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla