Aprikoosi-juustokakku on mehevimmillään, kun se saa vetäytyä rauhassa jääkaapissa ennen tarjoilua.

14 ANNOSTA
Yksi annos 230 kcal

100 g täysjyvädigestive-keksejä
1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Keiju tai Sunnuntai)

Täyte
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (rasvaa 13 %)
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 prk (420 g) säilykeaprikooseja
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl kidesokeria
2 rkl hedelmäsokeria
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
4 kananmunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vadelmakastike
250 g suomalaisia pakastevadelmia (tai tuoreita vadelmia)
2 rkl tomusokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita keksirouheeseen juokseva rypsiöljyvalmiste. Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22–24 cm) pohjan päälle leivinpaperi. Taputtele keksi-margariiniseos ohueksi ja tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Notkista kevyttuorejuusto ja ricotta kulhossa sähkövatkaimella. Valuta säilykeaprikooseista pois sokeriliemi ja soseuta hedelmät sauvasekoittimella ja korkeareunaisessa kulhossa tasaiseksi.

3. Mausta tuorejuusto-ricottaseos sitruunankuorella ja -mehulla, sokereilla ja Maizenalla. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa ne sähkövatkaimella. Sekoita juustoseokseen lopuksi aprikoosisose. Kaada juustotäyte keksipohjan päälle.

4. Paista juustokakkua uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saa kauniin värin. Juustokakun pinta repeilee hieman kypsyessään. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä se peitettynä vetäytymään yön yli jääkaappiin.

5. Soseuta sulaneet pakastevadelmat (tai tuoreet vadelmat) ja tomusokeri sauvasekoittimella, korkeareunaisessa kulhossa. Purista sose tiheän siivilän läpi niin, että saat sileää sosetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä vadelmakastike jääkaappiin odottamaan.

6. Leikkaa jäähtynyt juustokakku terävällä veitsellä viipaleiksi ja tarjoa kakku vadelmakastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos et löydä kaupastasi italialaista ricotta-tuorejuustoa, voit korvata sen purkillisella (250 g) maitorahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla