3 dl vettä

15 g tuorehiivaa

¼–½ tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2–2½ dl vehnäjauhoja

2 rkl rypsiöljyä
Täyte
200 g kirsikkatomaatteja
1–2 punasipulia
100 g kylmäsavuporoa
100 g tomaattipyreetä
2 dl tomaattimurskaa
ripaus tulista chiliä
1–2 tl yrttisekoitusta (esimerkiksi Välimeren)
2 dl voimakasta juustoraastetta (mustaleimaa)
100–150 g rucolaa

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää pohjataikinan muut aineet kauhalla tai lastalla huolellisesti vaivaten. Peitä liinalla tai kannella ja anna kohota puolisen tuntia.
2. Puolita tomaatit, kuori ja viipaloi sipuli, suikaloi savuporo. Sekoita pyree ja mausteet tomaattimurskaan.
3. Kytke uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa kohonnut taikina neljään osaan  ja taputtele öljytyin käsin pyöreiksi pohjiksi kahdelle leivinpaperille.
4. Laita pelti kuumenemaan uuniin. Levitä pohjille tomaattiseos, asettele lihasuikaleet, sipuliviipaleet, tomaatinpalat, (lisää halutessasi puolet rucolasta) sekä ripottele juustoraaste.
5. Vedä leivinpaperi kuumalle pellille ja paista pitsoja 250 asteessa uunin keskitasolla 12–16 minuuttia, kunnes juusto saa hiukan kullanruskeaa väriä. Ripottele rucolaa pitsalle ja tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 annosta (4 kpl)
Munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 500 kcal
  • hiilihydraatteja 60 g
  • rasvaa 17 g (tyydyttynyt 5 g, yksittäistyydyttymätön 6 g, monityydyttymätön 4 g)
  • proteiinia 26 g
  • kuitua 10 g
  • suolaa 0,3 %
Sisältö jatkuu mainoksen alla