Kuvat
Shutterstock

Marjoista, hedelmistä, kasviöljyistä, pähkinöistä ja kalasta koostuva ruokavalio hellii aivoja. Mitä muuta kuuluu aivoruokaan?

Aivoystävällinen ruokavalio suosii  vihanneksia, pähkinöitä, marjoja, papuja, täysjyvää, kasviöljyä, kalaa ja siipikarjaa. Myös tumma suklaa hellii hermosolujasi ja ajattelutoimintojasi.

Aivodieettiä noudattavan pitäisi syödä päivittäin säännöllisesti täysjyväviljoja ja vihanneksia. Kalaa ja marjoja nautitaan vähintään kaksi kertaa viikossa. Välipalaksi sopivat pähkinät ja marjat.

Rajoitettuja ruokia ovat punainen liha, voi, juusto, leivonnaiset, makeiset, virvoitusjuomat ja alkoholi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti aivot janoavat omega-3-rasvahappoja sekä B-, C-, D- ja E-vitamiineja sisältäviä ruokia. Ne suojelevat verisuonia myös aivoissa ja auttavat aivoja pysymään kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeintä on syödä monipuolisesti, sillä mikään yksittäinen ruoka-aine ei toimi poppakonstina.

Näistä aivosi nauttivat

  • pähkinät, mantelit ja siemenet
  • pavut ja herneet
  • kasvikset, erityisesti kaalit, pinaatti, tomaatti, paprika
  • hedelmät, kuten avokado, banaani, appelsiini
  • kaikki marjat
  • täysjyvä: leipänä, puurona tai vaikka pastana
  • kasviöljyt, varsinkin oliivi-, pellavansiemen- ja rypsiöljy
  • kala: lohi, kirjolohi, silakka, ahven, särki, muikku, hauki
Alkoholiton elämä on parasta

Äitini ja hänen veljensä molemmat ovat kuolleet mahasyöpään ja sivusta seuranneena voin sanoa että vahva alkoholi on pahin mitä ihminen voi elimistölleen tehdä, juoda ns. sytytys nestettä, jolla liekitetään pihvejä tai voi ajaa vaikka bemarilla tms, Koskenkorva yms. aineet,  molemmat joivat alkoholinsa laimentamattomana ja paljon. Pullo mieheen, vähintään ja usein. Luulen että molemmat poltti sisuskalut rikki alkoholilla ja siksi Suomalaisen kulttuurin suurin syypää vatsasyöpään on alkoholi. Suomalainen aina keksii jonkun syyn että voi juhlia esim. kultajuhlat tms. ja vetää kännin, mutta itseasiassa mitä useammin juhlii sitä todennäköisemmin myrkyttää suolistonsa joka kerta, normaalin bakteeriflooran tasapainon palautuminen kestää kauan, kun hyvät bakteerit on tapettu alkoholilla, huuhdeltu viemäristä alas ns. tuntuu olokin seuraavana päivänä siltä. 

Vierailija

Täysjyvässä ja rypsiöljyssä ei ole mitään hyvää aivoille.

Rypsiöljy on haitallista koko elimistölle.

Viljat sopii harvalle ja ovat täynnä myrkkyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla