Rako etuhampaiden välissä, rumasti erottuva paikka tai lievästi vino purenta voidaan saada nätiksi jopa yhdellä hammaslääkärikäynnillä.

Moni on valmis käyttämään satoja, jopa tuhansia euroja kirkkaamman, suoremman tai tasaisemman purukaluston hankintaan. Mutta miksi?

— Hampaat ovat oleellinen osa ulkonäköämme ja sitä, millaisen vaikutelman annamme muille. Me kiinnitämme vieraissa kasvoissa ensin huomiomme silmiin ja suuhun. Hoidetun näköinen hampaisto viestii siitä, että ihminen pitää itsestään huolta, kertoo esteettiseen hammashoitoon perehtynyt hammaslääkäri Reetta Suokas Kaivopuiston hammaslääkäriasemalta Helsingistä.

Suokaksen mukaan jo muutamalla sadalla eurolla voidaan kohentaa hammasriviä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

— Lopputuloksen ei pidä olla teetetyn näköinen. Aina tähdätään luonnolliseen vaikutelmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuoruuskuva malliksi

Omassa peilikuvassa saattaa ärsyttää värjäytyneet vanhat paikat, tummentuneet hampaat, kulumat, lohjenneet tai hieman vinksallaan harottavat hampaat.
Kaikkia näitä voidaan myös hoitaa — joskus jopa yhdellä hammaslääkärikäynnillä.

— Halutunlainen hammasrivistö saattaa kohentaa mielialaakin, jos ei ole kehdannut vuosikausiin hymyillä kunnolla ja valokuvatuksi joutuminen on piinaa, Reetta Suokas sanoo.

Mutta entä jos asiakkaan toiveet osoittautuvat epärealistisiksi? Voiko hammaslääkäri palauttaa asiakkaan maanpinnalle?

— Kyllä voi ja pitää. Hammaslääkärin tehtävä on kertoa hoidon ennuste, hyvät ja huonot puolet sekä antaa mahdollisimman tarkka hinta-arvio suunnitelluista hoitotoimista.

Asiakkaalle pitää esimerkiksi kertoa, että muovikorjauksilla ei saada yhtä kestävää tulosta kuin kalliimmilla keraamisilla materiaaleilla tai että pelkkä hampaidenvalkaisu ei välttämättä tyydytä asiakasta, jos hänen ongelmansa on vinot etuhampaat.

— Hyvä hammaslääkäri kyselee ja kartoittaa tarkoin, mitä asiakas hoidoltaan haluaa. Monissa tapauksissa hän myös pyytää nähtäväksi asiakkaan nuoruuden aikaisia hymyilykuvia. Niiden pohjalta on helpompi puhua samaa kieltä ja sopia hoidon sisällöstä, Reetta Suokas sanoo.

Ongelma kerrallaan

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, Suokas painottaa. Laminaattihoitoja edeltävät vahamallit tai valkaisua ennen tehtävä värinmääritys omista hampaista antavat asiakkaalle osviittaa, miltä lopputulos näyttäisi.

Kysy hammaslääkäriltä aina tarkkaan, mitä hoidolta on odotettavissa.

— Aina ei kannata lähteä remontoimaan koko purukalustoa, vaan korjataan vain selkein ongelma.

Useammin kuin yltiöpäisiä oletuksia, esteettiseen hammashoitoon tulevilla on Suokaksen mukaan sellainen käsitys, ettei omien hampaiden ulkonäölle voida tehdä paljon mitään.

— Se luulo on väärä. Aina voidaan tehdä jotakin.

 
Asiantuntijat hammaslääkäri Reetta Suokas Kaivopuiston hammaslääkäriasema, Helsinki 

Lue lisää
Hymy hohtavaksi valkaisten
4 kysymystä aikuisten hampaiden oikomisesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla