Seuraavat liikkeet on tarkoitettu lähinnä kyynärpään lieviin vaivoihin ja taukojumpaksi työpaikalle. Muista, että taukojumppana toimii kaikenlainen kyynärpään liikuttelu myös ilman välineitä. Jos kyynärpäässä on vamma, kannattaa toipua kunnolla ennen kuin kokeilee näitä liikkeitä.

1. HALLITTU JARRUTUS

Nosta toisella kädellä kämmenselkä ylös ja pidä asennossa. Laske kättä hyvin hitaasti alas niin, että joudut jarruttamaan rannelihaksilla. Jos lihakset ovat hyvässä kunnossa, voit tehdä saman pienen painon kanssa. Ideana on tehdä jarruttavaa työtä, koska se vahvistaa ja pitää lihasten joustavuutta yllä. Voit käyttää apuna myös kuminauhaa.

2. RANNE YMPÄRI

Käännä käsi sisäkiertoon ja taivuta rannetta toisella kädellä. Pidä kyynärpää suorana, ettei ranne kuormitu. Jos ranteesi on kipeä, liikkeen tulisi olla kevyt ja pumppaava. Liike sopii tauokojumpaksi päätetyöntekijöille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. KYYNÄRPÄÄN PERUSKOUKISTUS

Käännä käsi ylhäällä ulkokiertoon ja tuo alas. Käsi saa olla hetken ala-asennossa, josta lähde tuomaan sitä takaisin koukkuun ja jarruttaen suoraksi. Pidä ranne suorana. Liikkeen voi tehdä kevyen käsipainon kanssa. Älä tee liikettä, jos vaivasi on tenniskyynärpää.

4. KYYNÄRPÄÄN OJENTAJAT

Aseta jumppakuminauha oven päälle ja tartu nauhaan niin, että kyynärpäät ovat koukussa. Ojenna kyynärpäät suoraksi. Kun ryhti on hyvä, hartiat pysyvät paikallaan, liike tulee kyynärpäistä ja ranne pysyy suorana. Tee ojennus hallitusti ja palaa jarrutellen.

Lue lisää
Näin talutat kyynärpään kipuilun

Sisältö jatkuu mainoksen alla