Tuuhentavaa ripsiväriä, hopeahileluomiväriä, siskolta peritty kajalkynä. Kun silmät ärtyvät, on aika kurkata meikkipussiin.

Tuntuvatko silmäsi väsyneiltä ja ärtyneiltä työpäivän jälkeen? Et ole yksin, sillä yhä useampi kärsii silmäoireista. Syinä voivat olla kuivasilmäisyys, huono sisäilma, sairaudet, allergiat tai kosmetiikan käyttötavat.

Tavoittelemme säihkysilmiä monin konstein. Moni aloittaa päivänsä virkistävillä seerumeilla ja vesillä ja taputtelee voidetta myös silmien ympärille. Tämän jälkeen laitetaan pohjustusta, puuteria, luomiväriä, kajalia ja mahdollisimman tuuhentavaa ripsiväriä. Ripsissä voi olla myös lisäkkeitä ja kestoväriä. Kaikkien silmät siedä moista määrää tököttejä, vaan ärtyvät, jolloin seurauksena on punoitusta ja kirvelyä.

Erittäin herkät silmät on parasta pitää mahdollisimman luonnollisina. Ehostuksesta innostuneen kannattaa etsiä hyvä kosmetologi, joka näyttää, miten meikistä saa mukavan ilman voimakasta silmämeikkiäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Silmiä voi kiusata myös allergia jollekin kosmetiikan raaka-aineelle. Allergiset oireet ovat yleensä kutisevaa, joskus jopa rakkulaista ihottumaa sekä turvotusta. Eniten allergiaa meikeissä aiheuttaa nikkeli, jota ei ole lisättynä raaka-aineena, vaan epäpuhtautena meikeissä käytettävissä väreissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus silmämeikeissä voivat allergisoida myös hoitavan vaikutuksensa takia käytettävät lanoliini tai pantenoli. Silmien alueen kutisevaa ihottumaa voivat aiheuttaa myös hajusteet, hiusvärit sekä kynsilakkojen formaldehydihartsi.

Lukijakysymys

"Minulla on herkät silmät, jotka ärtyvät milloin mistäkin. Meikkejä enemmän ärsyttää meikin poisto. Olen kokeillut erilaisia silmämeikinpoistoaineita huonoin tuloksin. Mitä suosittelisit?" Lue asiantuntijan vastaus

  1. Kostuta silmiä apteekista saatavilla geelimäisillä tai vesimäisillä kostutustipoilla.
  2. Paksuntavat ripsivärit ja hilettä sisältävät luomivärit tuppaavat rapisemaan kuivaan silmään, jota ne alkavat helposti ärsyttää.
  3. Ripsien ja kulmien kestovärit sisältävät voimakkaasti allergisoivia aineita, joita käytetään myös hiusväreissä. Perinteinen ripsiväri on parempi vaihtoehto herkälle.
  4. Parhaiten kasvot saa puhtaaksi puhdistusemulsiolla, joka huuhdellaan vedellä pois. Puhdistuslaput tai öljymäinen meikinpoistoaine eivät sovi herkälle.
  5. Vaihda silmämeikkisi uusiin säännöllisesti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla