Valitsimme 12 kätevää ja kaunista sänkyä ensikuukausiksi, kotiin ja matkalle mukaan.

Vauvan ensisängyt

Leander kehto – kivalla korkeudella

Hinta: 199 e

Mitat: 83 x 50 x 30 cm

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ikäsuositus: 0–6 kk (ei enää, kun vauva osaa nousta pystyyn)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kattoon ripustettava kehto säästää tilaa, ja vauvan voi keinutella uneen seisoen. Lapsi saa liikkuessaan kehdon keinumaan myös itse, mikä kehittää kehonhallintaa. Kehtoon voi ostaa myös kolmijalan, jonka ansiosta vuoteen paikkaa voi vaihdella. Verhokatos ja kolmijalka myydään erikseen. Saatavilla myös valkoisena. Sopii enintään 9-kiloiselle lapselle.

leander.com

Carena Vassvik -vauvankori – keinuttaa uneen

Hinta: 188 e (sisältää korin ja keinutelineen)

Mitat: 89 x 41 x 54 cm (teline 80 x 40 cm)

Ikäsuositus: 0–6 kk (ei enää, kun vauva osaa nousta pystyyn)

Kaunis punottu korivuode hivelee silmää. Harmaalla, valkoisella tai luonnonvalkoisella puuvillakankaalla vuorattua unipesää suojaa irrotettava kuomu. Päällinen on pestävä eikä sisällä kemikaaleja. Korissa on patja, peite ja kantokahvat, joista koria on helppo keinutella ja siirrellä. Mikäli keinuttelu ei innosta, korin alle voi ostaa myös jalat. Sopii enintään 9-kiloiselle lapselle.

lekmer.fi

Seimi ensisänky – Suomessa valmistettu

Hinta: 420 e

Mitat: 82 x 50 x 81 cm

Ikäsuositus: Siihen saakka, kunnes vauva osaa nousta.

Kotimainen ensisänky on ajaton ja tyylikäs. Öljytty runko on kokopuuta. Saatavilla suomalaisesta valkokäsitellystä koivusta tai amerikkalaisesta tammesta valmistettuna. Makuukoppa luonnonvalkoista, kestävää ja allergiaystävällistä paperinarukangasta, jonka läpi vauvaa on helppo pitää silmällä. Kevyt liikutella. Turvatestattu ja myrkytön Seimi ensisänky on tilaustuote. Mukana toimitetaan sänkyyn sopiva patja. Enintään 8-kiloiselle lapselle.

seimi.fi

Vaavisänky – vuokrattava vaihtoehto

Hinta: 89 e/4 kk (lisäkuukaudet 20 e/kk)

Mitat: 70 x 40 x 80 cm

Ikäsuositus: 0–4 kk

Vuokrattava vuode on ekologinen vaihtoehto vauvan ensisängyksi, jonka käyttöikä on lyhyt. Sängyn voi vetää kiinni omaan vuoteeseen ja tarkkailla vauvaa pinnojen välistä. Hoitokorkeus ei rasita selkää. Tukeva pyörillä kulkeva sänky soveltuu tuuditteluun, ja vauvaa voi kärrätä mukana myös arkiaskareissa. Vuokrahinta sisältää uuden patjan, kotiinkuljetuksen ja postimaksut. Palautus on maksuton.

vaavi.fi

Pinnasängyt

Ikea Gulliver – kaksi korkeutta

Hinta: 99 e

Mitat: 123 x 66 x 80 cm

Ikäsuositus: 0–3 vuotta

Edullinen perussänky, jonka pohjan voi säätää kahdelle korkeudelle. Ylätasoa käytetään noin ensimmäisten kuuden kuukauden ajan ja alatasoa viimeistään silloin, kun lapsi oppii istumaan. Sängyn toisen laidan voi irrottaa, kun lapsi on tarpeeksi iso kapuamaan sänkyyn itse. Valmistettu sävytetyllä akrylaattilakalla maalatusta massiivipyökistä ja puukuitulevystä. Enintään 20-kiloiselle lapselle.

ikea.com/fi

YappyModern – laskettava laita

Hinta: 179 e

Mitat: 125 x 65 x 90 cm

Ikäsuositus: 0–3 v

Pinnasängyn parhaat ominaisuudet löytyvät Yappysta: Laidan saa laskettua helposti yhdellä kädellä. Vuoteessa on sälepohja, jonka voi säätää kolmeen korkeuteen lapsen iän mukaan. Taapero voi kömpiä sänkyyn itse, kun toisen laidan kolme keskimmäistä pinnaa irrottaa. Laitojen yläreunat on päällystetty muovilla, mikä estää esimerkiksi pienten hampaiden jäljet. Pyörät helpottavat sängyn siirtelyä.

yappy.lv

Stokke Sleepi Mini – pitkäikäinen valinta

Hinta: 399 e

Mitat: 82 x 67 x 87 cm

Ikäsuositus: 0–6 kk (jatkettuna jopa 10-vuotiaaksi)

Stokken Sleepi-konseptin Mini on ensisängyksi tarkoitettu kapea ja turvallinen unipesä. Pyörien ansiosta vauvan voi tuuditella uneen. Mini-ensivuoteesta saa jatkopaloilla kasvatettua kolme erilaista sänkykokonaisuutta, joista suurin palvelee aina noin 10 ikävuoteen asti. Vuoteen mukana tulee polyuretaanipatja, jonka päällinen on irrotettava. Sänkyyn voi hankkia lisävarusteena verhotangon.

stokke.com

Ora Moon – suomalaista suunnittelua

Hinta: 289 e

Mitat: 124 x 67 cm

Ikäsuositus: 0–5 vuotta

Näyttävästi muotoiltu persoonallinen ja tukeva pinnasänky palvelee pitkään. Sängyn pohjan voi säätää kolmeen tasoon. Taaperoiässä toisen laidoista voi irrottaa. Materiaalina ekologisilla maaleilla maalattu MDF. Kaikki reunat on pyöristetty. Erikseen ostettavina lisävarusteina vuodevaatelaatikko, turvalaita, hoitopöytä sekä pinnasängyn päälle laskettava hoitotaso. Saatavana myös koossa 140 x 70 cm.

ora.fi

Matkasängyt

Koo-di Pop Up Travel Bubble Cot – erittäin kevyt

Hinta: 94 e

Mitat: 100 x 60 x 69 cm (kokoon taitettuna 60 x 30 x 18 cm)

Ikäsuositus: 6–18 kk

Kompakti ja vain pari kiloa painava sänky on helppo ottaa mukaan matkalle. Sänkyä kiertää hyttysverkko, joten vuode sopii päiväunipaikaksi myös pihalle. Vaikka hyttysverkot pitäisi auki, laidat ovat turvallisen korkeat vauvalle. Kolme värivaihtoehtoa.

koo-di.com

Baby Björn Easy Go – helppo koota

Hinta: 255 e

Mitat: 112 x 82 x 64 cm (kokoon taitettuna 60 x 49 x 14 cm)

Ikäsuositus: 0–3 v

Matkasänky on helppo koota vain yhdellä kädenliikkeellä. Kuuden kilon painoinen sänky kulkee mukana tulevassa säilytyspussissa. Sänkyä ympäröivän ohuen verkkokankaan läpi on kätevä valvoa lapsen unta. Vuoteessa on pehmeä ja tukeva patja, ja se on valmistettu turvallisista, allergiavapaista materiaaleista. Saatavilla kahdessa värissä.

babybjorn.fi

Milla & Måns Premium – oma ovi päädyssä

Hinta: 49,90 e

Mitat: 125 x 66 x 78 cm (kokoon taitettuna 82 x 24 x 24 cm)

Ikäsuositus: 0–3 v

Perinteisessä matkasängyssä on pari mainiota lisäominaisuutta: Patjan voi säätää kahdelle eri korkeudelle, joista korkeampi säästää vanhemman selkää pientä nostellessa. Päädyssä on kätevä kulkuluukku, josta taaperon on jännä ryömiä sisään ja ulos itse. Luukkua lapsi ei kuitenkaan pysty avaamaan sängyn sisäpuolelta. Sänky painaa yhdeksän kiloa. Sopii enintään 15-kiloiselle lapselle.

verkkokauppa.com

Moweo Dream – sopii vastasyntyneelle

Hinta: 75,90 e

Mitat: 85 x 50 x 58 cm (kokoon taitettuna 62 x 46 x 17 cm)

Ikäsuositus: 0–6 kk

Näppärän kokoinen matkasänky aina siihen saakka, kunnes vauva alkaa nousta konttausasentoon tai painaa yli yhdeksän kiloa. Pohja on korkealla, minkä ansiosta pienen ei tarvitse nukkua lattianrajassa. Kätevän kokoista sänkyä on helppo kuljettaa mukana ja säilyttää pienessä tilassa. Jalat ovat kuperat, joten sänkyä voi myös keinutella. Hyönteisverkolle on käyttöä ulkona ja mökillä.

jollyroom.fi

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla