Superliikkuja, toimittaja Baba Lybeck kokeili jumppaa, jossa on vain 5 tuttua liikettä. Mutta kun ne tekee tyynyn päällä, tasapaino saa kunnon haasteen.

- Tuttuihin ja helppoihin liikkeisiin tuli heti lisää haastavuutta, kun tein ne tasapainotyynyllä. Harjoitus tekee hyvää myös aivoille, Baba Lybeck sanoo.

Liikuntavalmentaja Eija Holmalan laatima jumppa kehittää tasapainoa ja keskivartalon hallintaa monipuolisesti.

Välineenä voit käyttää tasapainotyynyä tai muuta jämäkkää tyynyä, rullattua pyyhettä, tasapainolautaa tai bosua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Triathlonharrastajana on tärkeää pitää keskivartalon lihakset kunnossa. Tasapainotyynyllä tehtävät liikkeet tuovat monipuolisuutta kehonhuoltoon ja keskivartalotreeniin. Nämä liikkeet jäävät jokapäiväiseen käyttöön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee kutakin liikettä 5–10 kertaa 2–3 kertaa viikossa tai tee päivittäin yksi liike, vaikka television katselun lomassa. Hengitä rauhallisesti ja tee liikkeet keskittyneesti. Lisää toistoja ja asennossa pysymisen aikaa, kun tasapaino ja keskivartalon hallinta paranevat.

1. Kyykky

Käy seisomaan tasapainotyynylle. Kyykisty noin 90 asteen kulmaan vieden kädet eteen suorina. Pysy hetki ja nouse ylös. muista pitää polvet ja varmaat suorina.

Vaikutusalue: Reidet, keskivartalo ja tasapaino.

2. Polven nostot

 

Laita oikea jalka tasapainotyynyn päälle. nosta vasen polvi ylös rintaan. Kädet heilahtavat koukussa eteen taakse linjassa. Pidä hetki ja laske alas. Jatka näin ja vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle. Muista pitää paino keskellä.

Vaikutusalue: Keskivartalo, tasapaino ja koordinaatio.

3. Jalan nostot sivulle 

Laita oikea jalka tasapainotyynylle. Nosta vasen jalka suorana sivulle ylös. Pidä hetki ja laske alas. Jatka näin, vaihda sitten jalkaa ja tee sama toiselle puolelle. Muista pitää paino keskellä lantiota, selkä suorana.

Vaikutusalue: Keskivartalo, tasapaino ja koordinaatio.

4. Selkäliike

Asetu konttausasentoon oikea polvi tasapainotyynyn päällä. Nosta vasen jalka ja oikea käsi suorana ylös vaakatasoon. Pidä hetki ja laske alas. Jatka näin, vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle. Muista pitää niska pitkänä, katse alaspäin. Pidä myös vaakatasoon nostettu käsi ja jalka suorana ja pyri venyttämään niitä pitkäksi.

Vaikutusalue: Suorat selkälihakset, pakarat, reiden takaosat ja tasapaino.

5. Vatsapito

Käy istumaan tasapainotyynyn päälle jalat koukussa lattialla ja kädet sivulla vaakatasossa. Nosta jalkoja hieman irti lattiasta. Pidä hetki ja laske alas. Muista pitää selkä hieman pyöreänä ja keskivartalo tiukkana.

Vaikutusalue: Vatsa, reidet, keskivartalo ja tasapaino.

Asiantuntijana liikuntavalmentaja, LitM Eija Holmala

Lisää pikajumppia ja lempeää joogaa löydät täältä.

Tasapainotyynyä käytetään pääasiassa tuolilla, sillä tyynyn päällä istuminen auttaa kehittämään vatsa- ja selkälihaksia sekä parantamaan ryhtiä.
Tasapainotyynyä kannattaa kuitenkin hyödyntää monipuolisemmin. Jo pelkkä tyynyn päällä seisominen on haasteellista ja hyvää kehohallintaharjoitusta. Tyyny toimii kehonhaastajan myös monissa tasapainoliikkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla