Jumppapallo haastaa koko kehon, varsinkin keskivartalon. Golfaavan toimittajan Laura Ruoholan heikko kohta on selkä, jolle nämä liikkeet tekevät hyvää.

Jumppapallo on monipuolinen liikuntaväline: sen avulla pystyy harjoittamaan hyvin keskivartalon lihaksia, kehonhallintaa ja tasapainoa.

- Minulle pallon ainoa ongelma on, että se vie turhan paljon tilaa. Palloa käytän siis kuntosalilla, sillä kotona epäilisin sen jäävän pölyn kerääjäksi, Laura Ruhola sanoo.

Omat lajinsa Kalajoella asuva Laura on löytänyt hiekkasärkiltä meren rannassa kävelystä ja golfista. Vaikka golfia ei koeta kovinkaan tehokkaana kunnonkohottajana, Laura lisää siihenkin tehoja kantamalla omat mailansa. Lähes 20-kiloisen bagin kantaminen selässä tuo viisituntiseen golfkentällä lisää haastetta.

- Pallojumpasta on hyötyä myös golfiin, jota pelaan melko paljon. Lisäksi sillä pystyy tekemään hyvät venyttelyt, joka näin SI-nivelvaivaisena on oleellista.

Hyvän terveyden pallojumppa vahvistaa koko kehoa, vaikka painopiste onkin keskivartalihaksissa.

Asiantuntijana liikuntavalmentaja, LitM Eija Holmala

Lisää jumppavideoita löydät täältä.
 

Alle 160-senttiselle sopiva pallon halkaisija on 55cm, 65 cm:n pallo sopii alle 175-senttiselle ja sitä selkeästi pidemmille 75 cm:n pallo.

Palloa ei tule myöskään täyttää liian täyteen, jolloin se ei myötäile liikettä riittävästi. Näin se on helpompi ja turvallisempi tasapainon kannalta.

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti