- Vuosien varrella liikakiloja kertyy helposti, mutta tuoreiden tulosten perusteella puolison tai muun läheisen ihmisen sosiaalisella tuella tai sen puutteella voi olla vaikutusta lihomiseen. Tämä koskee etenkin miehiä.- Sydämen kuuntelu stetoskoopilla on keskeisiä lääkärin tutkimuksia, mutta oireettoman läppävian tunnistamisessa se ei välttämättä ole kovin hyvä. Kardiologi ja Duodecim-lehden päätoimittaja Janne Rapola kommentoi tutkimusta.
- Välimeren ruokavaliossa ei perinteisesti ole ollut juurikaan maitoa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan maidon lisääminen ei ainakaan vähennä ruokavalion terveellisyyttä. Välimeren alueella perinteisesti noudatettu ruokavalio pienentää mm. riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja diabetekseen.Duodecimin Terveysuutiset käsittelevät ajankohtaisia terveyden ja lääketieteen aiheita. Uusi ohjelma joka keskiviikko. Kaikki uutisvideot YouTubessa.

(20181114) 2018 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla