Näyttelijä, kirjailija Eeva Litmanen nukahtaa onnekseen helposti, mutta heräilee yöllä, jos tekeillä on jotain jännittävää. Usein hitaasti kymmeneen laskeminen auttaa.

Eeva Litmanen, 74, on saanut perinnöksi hyvät unenlahjat ja osaa olla siitä kiitollinen. Ainoa kenkku asia on heräily, joka vaivaa öisin, jos on vähänkään stressiä.

Kun Eeva havahtuu hereille, hän yrittää ennen kaikkea pysyä rauhallisena.

- Jos harmistun tai hermostun, piristyn vain lisää. Rauhallisena pysymiseen auttaa, kun lasken hitaasti yhdestä kymmeneen. Etsin uuden, paremman asennon ja koetan nukahtaa heti uudestaan. Jos se ei onnistu, luen kirjaa hetken ja yritän jälleen. Lopulta uni tulee.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meditointi harkinnassa

Illalla Eeva nukahtaa helposti pienen lukutuokion tai tv-elokuvan jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Kyllä minä television äärellekin simahdan. Kun huomaan torkahtaneeni, on äkkiä siirryttävä sänkyyn. Muuten univaihe livahtaa ohitse.

Yksi on ehdottoman tärkeää Eevan onnistuneissa yöunissa: makuuhuoneessa on oltava täysin pimeää. 

- Valo herättää minut heti. Käytän joskus matkailijan silmäsuojia eli unimaskia, jotta yksikään valonsäde ei pääse haittaamaan.

Eeva haluaisi oppia meditoimaan, mikä osaltaan voisi auttaa häntä heräilyongelmassa.

- Ainakin se voisi vaikuttaa niin, että osaisin suhtautua asiaan uudella tavalla myönteisemmin.

 

Mikä on ollut Eevan elämän paras terveyspäätös ja mistä hän saa voimaa? Lue Hyvä terveys 13/2018! Tilaajana voit lukea koko lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla