Esiintyvälle artistille on tärkeää pitää itsestään huolta, tietää Eini.
Esiintyvälle artistille on tärkeää pitää itsestään huolta, tietää Eini.

Eini, 57, on luonut pitkän uran, mutta oppi arvostamaan itseään vasta keski-iässä.

Laulaja Eini Pajumäki, 57, tunnetaan itsevarmana ja valovoimaisena esiintyjänä. Nelikymppiseksi asti hän kuitenkin poti huonoa itsetuntoa eikä osannut arvostaa itseään. Sen sijaan hän yritti miellyttää muita.

– Minulle oli jo pienestä sanottu, että Eini on niin kiltti, ettei sen kanssa koskaan joudu taistelemaan. Kaikkien kanssa piti olla hyvää pataa, jotta kelpaisi.

Eini myötäili muita, sillä hän oli aina kuvitellut, että vain miellyttämällä voi voittaa muiden hyväksynnän.

– Taustalla oli kai pelko siitä, että jos sanon, mitä ajattelen, mitä ajattelen, minusta ei pidetä.

Eroon kiltteydestä

Kuopuksen syntymän ja oman vanhenemisensa myötä Eini pääsi lopulta eroon kiltteydestä ja kasvoi vahvaksi itsekseen, naiseksi, jolla on oma tahto.

Se oli tärkeä käännekohta elämässä.

– Ajattelin, etten voi enää vain nyökytellä kaikille, on kai minulla oltava omiakin mielipiteitä.

Einille oli iso oivallus huomata, että vaikka hän uskaltaa nykyään sanoa, mitä ajattelee ja vaatia itselleen kuuluvia oikeuksia, samat ihmiset ovat ympärillä edelleen.

– Minua ei hylättykään. Samalla aloin arvostaa itseäni naisena.

Arvostuksesta kertoo sekin, että Eini osaa nykyään kuunnella itseään ja omia tarpeitaan. Keikkatyöläiselle se on äärimmäisen tärkeää.

Lue Hyvä terveys -lehdestä 2/2018, mitkä asiat saavat Einin voimaan hyvin ja mistä hän ammentaa energiaa. Tilaajana voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi

Katso video

Mistä Eini ammentaa energiaa keikkailuun? Ja mistä hän nauttii eniten?

 

Kiltti Kirsi

Laulaja Eini Pajumäki: ”Pelkäsin, että minusta ei pidetä”

Et ole koskaan mielestäni näyttänyt epävarmalta naiselta - päinvastoin! Ja ulkomuotosi on pysynyt niin nuorekkaana, en usko millään, että olisit lähempänä kuuttakymmentä :). Olen nähnyt Sinut kymmenisen vuotta sitten Raision Cariocassa, ja näytät ihan samalta nytkin. Kunpa minäkin pääsisin eroon kiltteydestä...
Lue kommentti