Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Kuva: Mikko Hannula

Esko Koverolla, 62, on hyvinvointinsa ylläpidossa takuuvarmat konstit: unisukat ja kävelylenkit tutussa mäntymetsässä. Yhdelle männylle hän on antanut jopa nimen.

Television Salatut elämät -tv-sarjassa Ismo Laitelaa jo yli kahdenkymmenenvuoden ajan näytellyt Esko Kovero vannoo villasukkien voimaan. Niitä parempaa unilääkettä hän ei tiedä.

– Menen aina nukkumaan elämänkumppanini kutomat sukat jalassa. Muotoutuva unityyny on myös tärkeä, se pysyy sopivan viileänä. Otan oman tyynyn mukaan matkoillekin.

”Halaan nimikkomäntyäni”

Esko on kokeillut avantouintia mutta harrastaa säännöllisemmin kävelylenkkeilyä kotinsa lähellä Tampereen Pispalassa. Lenkeillä hän harjoittelee hengittämiseen keskittymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Toimii minulla. Samalla ihailen Pispalanharjun vanhoja mäntyjä. Yhdelle olen antanut jopa nimen, neljä vuotta sitten edesmenneen lenkkikaverini Sulo-koiran mukaan. Joskus halaan nimikkomäntyäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esko on saanut ikänsä olla melko terve, mutta viisi vuotta sitten sattumalta löytynyt vatsa-aortan pullistuma eli aneurysma pysäytti. Oireeton pullistuma paljastui terveystarkastuksessa ja vei melkein saman tien leikkauspöydälle.

– Sain komean arven, mutta yli neljä tuntia koneiden varassa vaikutti myös psyykkisesti. Heräsin kuin uuteen elämään, ja tunnen kiitollisuutta muitakin kuin lääkäreitä kohtaan.

Lue lisää Esko Koveron terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 1/2021!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla