Kuva: <span class="photographer">Piia Arnould</span>
Kuva: Piia Arnould

Kirjailija, tutkija Virpi Hämeen-Anttilalla, 62, on pitkään käytössä ollut ja hyväksi havaittu apukeino ajatusten selkeyttämiseksi. Hän juttelee usein itsekseen ääneen.

– Olen seurustellut itseni kanssa pienestä asti. Usein puhelen ja myös laulelen itsekseni. Olen huomannut, että siitä on apua asioiden käsittelyssä ja järjestelyssä, Virpi Hämeen-Anttila kertoo.

– Saatan joskus jutella myös jo poislähteneille läheisille, että mitähän sinäkin tästä tuumaisit. Yksinpuheluani pidettiin lapsena hoopona. Tässä iässä en enää välitä mitä muut sanovat.

”Satsaan tasapainoon”

Nuoruuden ylipaino on vaikuttanut Virpin elämään ja varsinkin siihen, miten hän suhtautuu kehoonsa. Murrosiässä saatu laihdutuskäsky johti pitkään jatkuneeseen syömishäiriöiden kierteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Pidin kauan kehoani vihollisena ja taistelin sitä vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki muuttui ja kilot karisivat, kun hän kiinnitti kilojen sijasta huomionsa liikunnan, syömisten ja unen tasapainoon.

– Hyväksyin sen, etten ole langanlaihaa tyyppiä. Ja kun kehoni päätti vaihdevuosissa haluta pari lisäkiloa, ajattelin että hyvä on, ihminen on vanhempana vähän painavampi. Nekin kilot tosin lähtivät arkiliikunnan kuten päivittäisen kävelyn myötä.

Lue lisää Virpi Hämeen-Anttilan terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 13/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla