Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Kuva: Mikko Hannula

Näyttelijä Martti Suosalo, 57, on hurahtanut painonnostoon ja on harrastuksensa ansiosta jopa paremmassa kunnossa kuin nuorena.

– Aloitin klassisen painonnoston kaksi vuotta sitten ja hurahdin täysin. Olen monelta osin paremmassa kunnossa kuin nuorena miehenä. Harrastus on tehnyt kropalleni ihmeitä, sanoo näyttelijä Martti Suosalo.

Näyttelijän ei ole varaa rikkoa paikkojaan, joten Suosalo nostaa painoja maltillisesti. Hänen ennätyksensä työnnölle ja tempaukselle on 98 kiloa.

Sen verran harjoittelu on kuitenkin vienyt mennessään, että mies on innostunut jopa kilpailemaan lajissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Osallistuin ikämiesten SM-kisoihin ja tulin pronssille — tosin osallistujia oli vain kolme. Tähtään siihen, että yli 80-vuotiaissa olen sarjani ainoa kilpailija ja voitan Suomen mestaruuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväunet pelastavat

Spartalainen elämänasenne sopii Martti Suosalolle.

– Arkeni koostuu kurinalaisista rutiineista, reippaasta urheilutoiminnasta ja eritoten jalat maassa pitävästä perheestä. Nuorempana olin itseriittoinen mulkvisti, joka luuli, että maailma pyörii oman navan ympärillä. Onneksi tapasin vaimoni Virpin.

Hyvinvoinnin taustalla myös on miehen erikoistaito nukahtaa missä ja milloin tahansa. Näyttelijä rakentaa ”koiranpesänsä” vaikka studion nurkkaan ja vetäisee elvyttävät päiväunet.  

– Elokuvan kuvauksissa skannaan nopeasti kuvauspaikan ja löydän sopukan, jonne rakennan pesän. Ilman päiväuniani en selviäisi. Teatterilla on pukuhuoneessa sänky, jossa torkahdan ennen esitystä tunnin verran.

Hyvää oloa tuo sekin, että Suosalo pääsi tupakasta 15 vuotta sitten.

– Olin tupakkalakossa, kun tapasin Virpin. Hän on astmaatikko ja järkyttyi, kun näki minun polttavan. Lupasin lopettaa, mutta jatkoin salassa. Jäin kiinni monta kertaa. Lopulta lopetin vasta, kun olin luvannut lapsilleni.

Lue lisää Martti Suosalon terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 2/2020!

Tilaajana voit lukea maksutta kaikki ilmestyneet Hyvä terveys -lehdet digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla