Kuva: <span class="photographer">Jerry Ylkänen</span>
Kuva: Jerry Ylkänen

Toimittaja-kirjailija Aino Huilaja, 39, jätti pari vuotta sitten vakityönsä television uutisankkurina ja muutti pakettiautoon miehensä ja koiransa kanssa. Matka on opettanut paljon.

Pääsyy siihen, että Aino Huilaja irtisanoutui MTV:n Kymmenen uutisten ankkurin pestistä ja lähti miehensä Jerryn ja koiransa Arskan kanssa oranssilla pakettiautolla kohti tuntematonta, oli pettymys ja väsymys lähinnä häneen itseensä.

– En pitänyt siitä, millaiseksi olin muuttunut. Olin kyyninen ja negatiivinen, ja eniten ehkä ärsytti innon puute. Kyllästyin siihenkin, että elämä oli vain toistuvia rutiineja. Pakuilu on ollut yksi tapa päästä maailmalle ja miettiä elämää, laittaa palikoita järjestykseen.

"Ehkä joskus vielä haluan enemmän kuin kaksi lautasta"

Matkansa aikana Aino on saanut takaisin innon ja ilon tehdä työtä. Freelancerina hän on kirjoittanut kirjan ja tehnyt muun muassa podcastia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Senkin olen huomannut, ilokseni, miten vähällä tulen toimeen. Ennen käytin paljon rahaa vaatteisiin, mutta tässä elämäntilanteessa niillä ei ole niin väliä. Kaikki käyttövaatteeni mahtuvat pakun hattuhyllylle. Nyt käytän ennemmin kekseliäisyyttä vanhojen juttujen yhdistelemisessä kuin ostan uutta. Voi olla, että elämässä tulee vielä aika, jolloin haluan enemmän kuin kaksi lautasta. Tällä hetkellä on kuitenkin hyvä näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Hitaat aamut tuovat voimaa"

Ennen Ainon aamut käynnistyivät kauhealla sykkeellä ja paineella, ja se jätti koko päivään samanlaisen fiiliksen.

– Nyt yritän aloittaa aamut rauhoittumisella ja valmistaudun kiireettömästi siihen, mitä päivä tuo tullessaan. Hitaat aamut ja luonnon ihmeellisyys tuovat voimaa, etenkin synnyinseudullani Lapissa, jossa olemme viime aikoina oleskelleet.

Vaeltaessa tunturissa Aino on oppinut, että kannattaa välillä katsoa, millainen maisema takana avautuu.

– Siksi yritän muutenkin elämässä muistaa iloita välillä siitä, mitä olen jo saavuttanut.

Lue lisää Aino Huilajan hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 10/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla