Voileipäkakku on varma valinta juhlapöytään.

12 PALAA

Yksi annos 215 kcal


16 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää

KOSTUTUS

1 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 tl kasvisfondia

TÄYTE

200 g kalkkunaleikettä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 tlk ananasmurskaa
1 1/2 dl kurkkusalaattia
4 tl (karkeaa) sinappia
1/2 prk (100 g) kevytvalkosipulituorejuustoa (2 %)
1/2 prk (100 g) maitorahkaa
200 g kevytyrtti-pippurituorejuustoa (13 %)

KUORRUTUS

1 dl majoneesia
1/2 prk (100 g) maitorahkaa
1/2 prk (100 g) kevytvalkosipulituorejuustoa (2%)
noin 1 dl kevytjuustoraastetta (12 %)
1 ruukku tuoretta ruohosipulia

 KORISTELU

Tuoretta basilikaa, ruohosipulia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja kalkkunaleikettä.

1. Aseta muovikelmu suorakaiteen muotoisen uuni- tai leipävuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista reunat. Aseta 4 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. Mitoita asettelu vuoan koon mukaan. Kos­tuta leivät fondi-maitoseoksella.

2. Kuutioi kalkku­naleikkeet ja hienonna basilika. Valuta ananasmurska huolellisesti lävikössä lusikalla painellen. Sekoita täytteen ainekset.

3. Levitä vuokaan kolmannes täytteestä ja aseta päälle 4 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan niin, että leipäkerroksia on neljä. Aseta paino voileipäkakun päälle ja anna vetäy­tyä viileässä seuraavaan päivään.

4. Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suoris­ta tarvittaessa reunat sahalaitaisel­la veitsellä.

5. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi, rahka ja tuore­juusto. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen.

6. Koris­tele voileipäkakku ja nosta kakku kelmun avulla tarjoiluvadille. Vedä kelmu varovasti pois kakun alta.

 VINKKI

  • Kuitupitoisemman kakusta saa korvaamalla osan paahtoleivästä ruispaahtoleivällä.
  • Leipä kuivuu kylmässä, joten älä säilytä sitä jääkaapissa, makeita ja maltaisia limppuja lukuun ottamatta. Voileipäkakun paikka on luonnollisesti jääkaapissa.
  • Kakku on munaton, jos vaihdat majoneesin kevytranskankermaan tai kermaviiliin.

 

OIVALLUS

  • Kalkkunaleikkeessä on rasvaa vain 3 g/100 g.
  • Perinteisessä majoneesissa on rasvaa 85 g/100 g ja kevyemmissä 0,5 - 15 g/100 g. Niiden sisältämä rasva on pääosin pehmeää hyvää rasvaa.