
Voileipäkakku on varma valinta juhlapöytään.
12 PALAA
Yksi annos 215 kcal
16 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 tl kasvisfondia
TÄYTE
200 g kalkkunaleikettä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 tlk ananasmurskaa
1 1/2 dl kurkkusalaattia
4 tl (karkeaa) sinappia
1/2 prk (100 g) kevytvalkosipulituorejuustoa (2 %)
1/2 prk (100 g) maitorahkaa
200 g kevytyrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
KUORRUTUS
1 dl majoneesia
1/2 prk (100 g) maitorahkaa
1/2 prk (100 g) kevytvalkosipulituorejuustoa (2%)
noin 1 dl kevytjuustoraastetta (12 %)
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
KORISTELU
Tuoretta basilikaa, ruohosipulia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja kalkkunaleikettä.
1. Aseta muovikelmu suorakaiteen muotoisen uuni- tai leipävuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista reunat. Aseta 4 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. Mitoita asettelu vuoan koon mukaan. Kostuta leivät fondi-maitoseoksella.
2. Kuutioi kalkkunaleikkeet ja hienonna basilika. Valuta ananasmurska huolellisesti lävikössä lusikalla painellen. Sekoita täytteen ainekset.
3. Levitä vuokaan kolmannes täytteestä ja aseta päälle 4 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan niin, että leipäkerroksia on neljä. Aseta paino voileipäkakun päälle ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
4. Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä.
5. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi, rahka ja tuorejuusto. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen.
6. Koristele voileipäkakku ja nosta kakku kelmun avulla tarjoiluvadille. Vedä kelmu varovasti pois kakun alta.
VINKKI
- Kuitupitoisemman kakusta saa korvaamalla osan paahtoleivästä ruispaahtoleivällä.
- Leipä kuivuu kylmässä, joten älä säilytä sitä jääkaapissa, makeita ja maltaisia limppuja lukuun ottamatta. Voileipäkakun paikka on luonnollisesti jääkaapissa.
- Kakku on munaton, jos vaihdat majoneesin kevytranskankermaan tai kermaviiliin.
OIVALLUS
- Kalkkunaleikkeessä on rasvaa vain 3 g/100 g.
- Perinteisessä majoneesissa on rasvaa 85 g/100 g ja kevyemmissä 0,5 - 15 g/100 g. Niiden sisältämä rasva on pääosin pehmeää hyvää rasvaa.