kutina, atopia, kuiva iho, kortisoni
Kuva Shutterstock

Mitä kuivempi iho, sitä tiheämmin se vaatii voitelua.

Aamuin illoin perusvoidetta  riittää useimmille atoopikoille rasvaustahdiksi.

Yksikin kerta päivässä voi riittää, mutta useimmat tarvitsevat ainakin talvella myös iltauusinnan.

Suihkun jälkeen atoopikon iho tarvitsee aina rasvauksen.

Voide kannattaa levittää, kun iho on vielä vähän kostea.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin ihon suihkuvedestä imemä kosteus tulee hyödynnetyksi täysillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkevoiteista kortisonia käytetään yleensä iltaisin ja ”muusi”voiteita aamuin illoin.

Millaista rasvaa?

Perusvoiteet ovat kuivan ihon perushoitajia. Ne sisältävät kaiken tarpeellisen: vettä, emulgaattoria, rasvaa ja säilöntäaineita mutta eivät ärsyttäviä lisäaineita.

Emulgaattori sekoittaa veden ja rasvan toisiinsa. Lisäksi monessa on ihon vedensitomiskykyä lisääviä aineita eli humektantteja ja pieni määrä vahamaisia keramideja. Markkinoilla on noin 40 perusvoidetta, joten valinnanvaraa on. Yhtä kaikille suositeltavaa voidetta ei ole, jokainen joutuu etsimään iholleen sopivan.

Moni tarvitsee talvisin ja kesäisin eri voiteen. Helposti kuivuvat sääret ja käsivarret saattavat kaivata kosteuttavamman tuotteen kuin muut paikat. Runsas kourallinen rasvaa riittää yleensä koko vartalon rasvaamiseen. Pelkkä hipaisu voidetta pintaan ei riitä.

Rasvaprosentti ei yksistään kerro, kuinka hoitava voide on. Tärkeää on ihon vedensitomiskykyä lisäävä vaikutus, jossa tehokkaiksi ovat osoittautuneet karbamidi eli urea sekä glyseroli.

kuivaihoisten perhe

Meidänperhe on  löytänyt avun kuivaanihoo öljystä, tyttären pojalla oli pienenä atooppinen iho silloinkin öljy oli paras ,ensin iholle öljyä niin paljon kun iho veti .eikä tämä poika antanut mitään muuta käyttää väitti että kirvelee ainoastaa suihku rasvaa( tarkoitti öljyä)

  • ylös 15
  • alas 13
Viimeinkin ehjä iho

Koko elämä 44v yhtä kutinaa . Kunnes jätin kaiken lisätyn sokerin ja aloitin syömään maitohappobakteereja purkista sekä hapankaalia ja kefiiriä ja puolikas avokado joka päivä. Nyt lähes 2v iho on normaali enkä ole rasvaillut. Kehon ja hiukset pesen vuohenmaito saippualla ja huuhtele laimealla etikkaliuoksella.

  • ylös 11
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla