Käsikirjoittaminen käy näyttelijä Minna Koskelan hartioille ja romuttaa ryhtiä. Painava pää rasittaa niskaa myös silloin, kun klikkailee kännykällä. Minna kokeili auttaako ryhtijumppa.

Hyvinä ylävartalon ryhtilääkkeinä toimivat yläselän lihasten vahvistus, rintarangan ojentaminen ja rintalihasten venytys. Liikuntavalmentaja Eija Holmalan laatima treeni vaikuttaa näihin ryhtilihaksiin.

– Jumppa oli helppoudessaan erittäin tehokas. Minun pitää vain muistaa kiinnittää huomioita hartioihin, että ne pysyvät riittävän alhaalla ja rentoina, Minna Koskela kertoo.

Neljä ensimmäistä liikettä voit tehdä päivittäin töissä ja miltei missä vain. Ne vievät vain 4–5 minuuttia. Kaksi muuta liikettä voit tehdä 2–3 kertaa kotona.
 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Käsien kierrot
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käy kyljelle, jalat koukussa. Laita kädet samalle puolelle vaakatasoon päällekkäin, kämmenet yhdessä. Käännä sisäänhengityksellä päällimmäinen käsi suorana vaakatasossa toiselle puolelle niin pitkälle kuin menee. Pidä hetken ja tuo uloshengityksellä käsi takaisin. Toista 5–10 kertaa. Käänny toiselle kyljelle ja tee sama toiselle puolelle.

Vaikutusalue: Rinta ja rintaranka.

2. Lapaluut yhteen
 

Seiso jalat lantion leveydellä. Vie kädet sivulle vaakatasoon, kädet ovat hieman ulospäin kierrettynä. Ojenna rintaranka ja vedä lapaluut yhteen supistaen kolme kertaa ja laske neljännellä toistolla kädet alas. Nosta kädet uudelleen ja tee supistuksen uudelleen. Toista 5–10 kertaa

Vaikutusalue: Yläselkä ja rintaranka.

Vinkki: Saat liikkeestä samalla hyvän keskivartalotreenin, kun liikkeen aikana nostat hieman kantapäitä irti lattiasta, jännität pakarat ja vedät napaa selkä­rankaan.

3. Kyljen venytys
 

Seiso pienessä haarassa. Nosta oikea käsi sisään hengityksellä ylös ja uloshengityksellä taivuta vartaloa sivulle niin pitkälle kuin menee. Tunne venytys kyljessä. Sisään hengityksellä pidä asento ja uudella uloshengityksellä taivuta alemmaksi. Jatka näin 3–4 kertaa. Nouse takaisin keskiasentoon ja tee sama vasemmalle puolelle. Toista vielä toisen kerran molemmille puolille.

Vaikutusalue: Kyljet.

4. Ylävartalon nostot
 

Asetu päinmakuulle. Laita kädet selän taakse, sormet ristiin. Nosta kädet ja ylävartalo ylös selkää ja pakaroita jännittäen. Pidä hetken ja laske alas. Toista 5–10 kertaa.

Vaikutusalue: Selkä- ja pakaralihakset.

5. Rinnan venytys
 

Seiso jalat lantion leveydellä. Vie kädet selän taakse ja laita sormet ristiin. Hengitä syvään sisään ja nosta käsiä suorina niin ylös kuin ne nousevat. Pidä 5–10 sekuntia. Tunne ojennus rintarangassa sekä venytys rintalihaksissa ja käsivarsissa. Hengitä ulos ja laske kädet alas. Toista 3–6 kertaa.

Vaikutusalue: Rintalihakset ja rintaranka.

6. Ylävartalon kierrot
 

Seiso jalat lantion leveydellä. Vie kädet rinnan eteen. Kierrä oikea käsi mahdollisimman pitkälle taakse. Käsi on ulospäin kierrettynä. Pidä hetken ja tuo takaisin. Tee sama toiselle puolelle. Toista liikettä 5–10 kertaa molemmille puolille.

Muista: Pidä hartiat alhaalla, keskivartalo tiukkana ja lantion paikalla.

Vaikutusalue: Rintaranka, yläselkä ja rinta.

Katso myös: Marianne Heikkilä vahvistaa yläkroppaa kuminauhajumpalla

Toimittaja Baba Lybeck treenaa keskivartaloa tasapainotyynyllä

Näyttelijä Niina Lahtinen harjoittelee corejumppaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla