Aina talvella sormenpääni kuivuvat ja niihin ilmaantuu ikäviä haavoja. Mikä voide olisi paras sormenpäihini vai olisiko vitamiineista apua?

Jos ruokavalio ja elämäntavat ovat kunnossa, ei vitamiineista ole kuivalle iholle apua. Apu löytyy rasvapurkista, mutta tuloksia ei tule, jos purkilla käy vain silloin tällöin puolihuolimattomasti. Hoidon kulmakivi onkin säännöllisyys. Voit kokeilla esimerkiksi seuraavaa: Hiero hoitavaa ja hieman rasvaista käsi- tai vartalovoidetta paksulti käsiin yöksi. Vedä puuvillakäsineet päälle. Puuvillakäsineitä saa apteekeista ja isommista rautakaupoista. Rasvaa kädet aamulla normaalisti pesun jälkeen.

Käsilaukkuun voit sujauttaa vaikka pienen purkin vaseliinia, jota sipaiset päivän mittaan sormenpäihin. Muistathan, että kuuma vesi, liian voimakas saippua ja jatkuva desinfiointi kuivattavat käsiä entisestään. Oikein kipeiden haavojen suojaksi voit hankkia apteekista Compeed-laastaria halkeileville sormenpäille. Tämä keinoihoa muistuttava laastari pysyy paikallaan jopa muutaman päivän, on vedenkestävä ja nopeuttaa ihon paranemista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla