Minua kiusaavat maksaläiskät, joita tuntuu tulevan vuosi vuodelta enemmän. Voiko maksaläiskistä päästä eroon edes tilapäisesti?

Maksaläiskä muodostuu, kun ihon pigmenttiä kasaantuu liiaksi yhteen paikkaan. Hormonaalisilla tekijöillä on suuri merkitys, mutta maksaläiskiä voi saada myös lääkityksen tai vääränlaisen ihonhoidon seurauksena. Kun maksaläiskiä kerran saa, ei niistä valitettavasti pääse eroon. Voidaan vain vaalentaa, ennaltaehkäistä ja peittää meikillä.

Koska aurinko voimistaa läiskien väriä, on ainakin kasvojen iho syytä suojata jo ennen kesähelteitä mahdollisimman voimakkaalla aurinkotuotteella, jossa suojakerroin on 30 tai 50. Samalla tulee suojatuksi ihoa myös ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maksaläiskiä vaalentavat tuotteet, kuten esimerkiksi Arbutin vaalentavat ihon pigmenttiä. Kun säännöllinen hoito lopetetaan, läiskä palaa näkyviin. Kosmetologi n tekemä mikrohionta tai entsymaattinen kuorinta voivat myös auttaa tilapäisesti. Ennenvanhaan luotettiin sitruunaan ja kurkkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla