Pähkinät ovat monella tapaa hyväksi terveydelle, mutta syövän välttämisessä ne eivät auta. Tiedot käyvät ilmi American Journal of Clinical Nutrition -lehden julkaisemasta tutkimuksesta.Tutkimuksessa hyödynnettiin kolmen suuren seurantatutkimuksen aineistoja, jotka yhteensä koostuivat 180 000 naisen ja 46 000 miehen terveystiedoista. Ruokavalioista kyseltiin tutkimuksen alussa ja 2–4 vuoden välein monikymmenvuotisen seurannan ajan.Seurannan aikana osallistujilla todettiin yhteensä 45 000 syöpää, mutta tapauksia oli yhtä lailla riippumatta siitä, kuinka paljon tai mitä pähkinöitä potilaan ruokavaliossa oli. Yhteyksiä ei näkynyt edes potilailla, jotka söivät pähkinöitä melkein päivittäin.Vaikka suotuisia syöpävaikutuksia ei tässä tutkimuksessa havaittu, tulokset eivät kumoa pähkinöiden muita hyötyjä. Pähkinöissä on terveellisiä rasvoja, antioksidantteja ja kuituja, mitkä osana muutenkin terveellistä ruokavaliota voivat pienentää muun muassa sydän- ja verisuonitautien vaaraa.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2021;DOI:10.1093/ajcn/nqab295)https://doi.org/10.1093/ajcn/nqab295

(000.000) 2021 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla