Kuvat
Shutterstock
Pullollisessa keskiolutta on noin 9 sokeripalan verran energiaa.
Pullollisessa keskiolutta on noin 9 sokeripalan verran energiaa.

Kuusi pullollista keskiolutta sisältää noin hampurilaisaterian verran energiaa. Juomisen vähentäminen on tehokasta painonhallintaa.

Kysymys

Jätin alkoholin pois 5 kuukautta sitten. Sinä aikana olen laihtunut 95 kilosta 78 kiloon. Liikuntaa en ole lisännyt, ruokailutottumuksia muuttanut kyllä. Onko alkoholilla näin suuri vaikutus?

Asiantuntija vastaa

Laihdutustulos on erinomainen! Alkoholi sisältää runsaasti energiaa, lähes yhtä paljon kuin rasva, joten alkoholin käytön vähentämisellä on keskeinen merkitys laihduttamisessa ja laihdutustuloksen ylläpitämisessä.

Kysyjä ei tuo esille, millaisia muita muutoksia hän on tehnyt ruokavalioonsa. Niilläkin lienee merkitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päivittäistä alkoholin käyttöä ei suositella. Jos sitä käyttää päivittäin, miehille suositellaan korkeintaan 2 ravintola-annosta , naisille yhtä annosta. Yksi annos on 0,33 litran pullo keskiolutta tai siideriä tai 12 cl viiniä tai 8 cl väkevää viiniä tai 4 cl viinaa. Yksi annos sisältää noin 12 grammaa alkoholia, mikä on energiaksi muutettuna noin 85 kcal. Tämä vastaa 5 sokeripalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juomissa on usein muitakin energianlähteitä kuin alkoholi, esim. pullollisessa keskiolutta on noin 9 sokeripalan verran energiaa. Energiamäärä on siis huomattava. Kuusi pullollista keskiolutta sisältää noin hampurilaisaterian verran energiaa.

Alkoholimäärien tarkkailu siis kannattaa.

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta

 

Ursula Schwab

ravitsemusterapian professori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Vierailija

Minä lopetin tykkänään viinin jokapäiväisen lipittämisen, mutta paino nousikin muutaman kilon. Tilalle nimittäin astui napostelu, illan mittaan napostelen jatkuvasti kaikenlaista pientä hyvää.

  • ylös 12
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla